Associació Alemanya de Teatre Infantil i Juvenil ASSITEJ Bundesrepublik Deutschland Wege ins Theater finden. Theaterscouts als aktivierende Kulturvermittler

 


ALEMANYA:

L’Associació Alemanya de Teatre Infantil i Juvenil lidera el projecte “Trobar el camí cap al teatre. Scouts teatrals com a activadors culturals”, que juga amb el paper del teatre infantil i juvenil com a lloc de trobada, d’experimentació, d’aprenentatge i de participació social per a nens i joves, molt proper a la seva realitat quotidiana.

El teatre possibilitat un diàleg actiu i creatiu amb la realitat social i les perspectives de futur dels nens i els adolescents. Aquests joves “scouts” teatrals (Peer-to-Peer Scouts, Scouts interculturals per a nens petits, scouts 0-6 i de teatre mòbil) treballen amb nens i joves desafavorits d’entre 3 i 18 anys en el seu entorn social.

Aquests “scouts” voluntaris reben formació i suport per part dels teatres. El concepte pedagògic de la mediació cultural activadora es basa en uns principis participatius i de diàlegs de la tasca pedagògica i del treball artístic amb nens i joves.

En una temporada, els diferents aliats (teatres, escoles, guarderies, iniciatives de barri, associacions, empreses) formen grups de scouts teatrals, que mantindran una relació a llarg termini amb el seu target. Aquesta mediació cultural activadora inclou el públic en el procés, li desperta la curiositat i promou que l’usuari visiti regularment el teatre.

L’Oficina de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) d’Alemanya ens informa de les accions que duen a terme per apropar la cultura als ciutadans.

Deixa un comentari