Associació Alemanya de Teatre Amateur (BDAT).Teatre per a tots / Bund Deutscher Amateurtheater (BDAT).Theater für alle

ALEMANYA:

L’Associació Alemanya de Teatre Amateur lidera el projecte “Teatre per a tots“, una iniciativa interdiscipinar que inclou diverses ofertes teatrals, que es transmeten a nens i joves entre 4 i 18 anys mitjançant  una tasca de pedagogia teatral i mediació cultural.

Especialment dirigida a nens amb risc d’exclusió social i deficiències educatives i culturals, l’objectiu és fer participar els nens i joves de la vida cultural i fomentar el seu desenvolupament individual.

Els participants en aquest projecte són ciutadans voluntaris, membres de grups de teatre amateur, que compten amb el suport d’experts en teatre, en pedagogia teatral i en el treball amb nens i joves.

Els formats de les mesures tenen diferents estructures i durades: des de tallers intensius de cap de setmana a cursos regulars, campaments de teatre, festivals locals o representacions anuals.

“Theater für alle” engloba l’educació cultural com a eina per arribar del “jo” al “tu” i al “nosaltres”, i s ’entén dins de la tradició del teatre amateur com a concepte intergeneracional, sostenible i inclusiu, obert no només als nens i joves sinó també a tota la família.

L’Oficina de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) d’Alemanya ens informa de les accions que duen a terme per apropar la cultura als ciutadans.

Deixa un comentari