Repertori d’artistes, un projecte de socialització de la cultura

BÈLGICA:

En la línia de socialització de la cultura hi ha l’agent Culture et Democratie, que posa de manifest des l’any 1993, que les arts i la cultura participen, de manera essencial, en l’existència d’una societat civilitzada i contribueixen a  preservar la seva identitat.

A més, ofereix el servei Répertoire d’artistes et d’associations de Culture & Démocratie que convida a artistes o persones que vulguin compartir els seus coneixements amb un públic variat, a través de tallers, activitats artístiques o sortides culturals.

També disposen d’un Centre de documentació sobre diferents aspectes del món cultural, siguin polítics o de drets culturals, recursos econòmics, socials o educatius, estatut dels artistes, sociologia de l’art, entre altres, per tal que els artistes, els professionals de la cultura o les persones interessades puguin aprofundir sobre aquestes temàtiques.

Paral·lelament, compten amb un servei d’Animació i formació que se centra en fer partíceps a artistes o persones interessades en les accions de l’associació, de les quals després en fan campanyes d’informació i conscienciació, conferències, col·loquis o xerrades amb el suport dels convidats.

L’Oficina de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) a la Federació Wallonie Bruxelles ens informa de les accions que duen a terme per apropar la cultura als ciutadans.

 

Una resposta a “Repertori d’artistes, un projecte de socialització de la cultura

Leave a Reply