Repertori d’artistes, un projecte de socialització de la cultura

BÈLGICA:

En la línia de socialització de la cultura hi ha l’agent Culture et Democratie, que posa de manifest des l’any 1993, que les arts i la cultura participen, de manera essencial, en l’existència d’una societat civilitzada i contribueixen a  preservar la seva identitat.

A més, ofereix el servei Répertoire d’artistes et d’associations de Culture & Démocratie que convida a artistes o persones que vulguin compartir els seus coneixements amb un públic variat, a través de tallers, activitats artístiques o sortides culturals.

També disposen d’un Centre de documentació sobre diferents aspectes del món cultural, siguin polítics o de drets culturals, recursos econòmics, socials o educatius, estatut dels artistes, sociologia de l’art, entre altres, per tal que els artistes, els professionals de la cultura o les persones interessades puguin aprofundir sobre aquestes temàtiques.

Paral·lelament, compten amb un servei d’Animació i formació que se centra en fer partíceps a artistes o persones interessades en les accions de l’associació, de les quals després en fan campanyes d’informació i conscienciació, conferències, col·loquis o xerrades amb el suport dels convidats.

L’Oficina de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) a la Federació Wallonie Bruxelles ens informa de les accions que duen a terme per apropar la cultura als ciutadans.

 

One thought on “Repertori d’artistes, un projecte de socialització de la cultura

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s