L’Article 27 i l’accés a la cultura

La Federació Wallonie Bruxelles legisla i per tant, promou l’accés a les expressions culturals per tothom. La mediació d’agents culturals i socials diversos i tasques d’alfabetització, afavoreixen l’accés a la cultura.

D’una banda, des 1999,  l’article 27:  “Tota persona té el dret de prendre part lliurament en la vida cultural de la comunitat, de gaudir de les arts i de participar en el progrés científic i en els beneficis que en resulten, amb l’objectiu de contribuir a la democratització cultural“.

I de l’altra banda, Decret Culture-Ecole del 24 de març de 2006 que permet finançar a les escoles i operadors culturals que desenvolupin projectes durables: aquells que afavoreixin l’interès per la cultura i les activitats artístiques de tots els alumnes de les escoles.

El Servei de Desenvolupament Empresarial de l’ICEC va organitzar Els mercats europeus per a les arts escèniques per a tots els públics, l’11 de juny de 2014. Trobareu el funcionament polític-cultural de Valònia i Flandes, així com la seva legislació, els agents culturals, els pressupostos i les dades de consum cultural, a la presentació El sector del teatre familiar a Bèlgica de Núria Bultà.

I la nostra legislació? Descobrim-ho tots plegats!

L’Oficina de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) a la Federació Wallonie Bruxelles ens informa de les accions que duen a terme per apropar la cultura als ciutadans.

Deixa un comentari