“La música és l’art de commoure per mitjà dels sons”, Hèctor Berlioz

L’Associació Ressò de Musicoteràpia, amb 10 anys d’història, “porta la música a les persones, als llocs i en els moments que més es necessita”. Aquestes són les paraules de la presentació per als concerts de Nadal 2014 de l’Escola Municipal de Música Can Ponsic, en solidaritat a la feina que desenvolupa aquest agent cultural.

Ressò de Musicoteràpia atenen de forma multidisciplinar persones amb necessitats físiques, cognitives i/o socioemocionals mitjançant la utilització de la música, la dansa i l’art.

Es vol oferir un servei integral a la persona, proporcionant un benestar físic i psicològic amb l’aplicació sistemàtica d’aquestes arts.

La música proporciona benestar. A més de les lectures que aporta aquest agent podeu aprofundir amb les lectures suggerides següents:

Oliver Sacks descriu, en el blog ‘Confieso que he leído, la relació amb la música amb paraules com les següents:

“La música nos afecta de un modo que ninguna otra actividad creativa humana consigue, estableciendo una conexión directa entre nuestros sentimientos y lo que escuchamos, pero también entremezclando nuestras vivencias con los sonidos que nos rodean y que, posterior
mente, permiten a nuestro cerebro recuperar lo vivido como una llave a un tiempo pasado y tal vez olvidado”. I podeu aprofundir llegint la ressenya de Marcelo Cohen.

I també, Eduard Punset quan descriu les “emocions, idees, temors, desitjos, espiritualitat… i tants altres aspectes de la nostra vida que ens caracteritzen com a éssers humans depenen de les complexíssimes operacions del nostre cervell….”

One thought on ““La música és l’art de commoure per mitjà dels sons”, Hèctor Berlioz

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s