“La música és l’art de commoure per mitjà dels sons”, Hèctor Berlioz

L’Associació Ressò de Musicoteràpia, amb 10 anys d’història, “porta la música a les persones, als llocs i en els moments que més es necessita”. Aquestes són les paraules de la presentació per als concerts de Nadal 2014 de l’Escola Municipal de Música Can Ponsic, en solidaritat a la feina que desenvolupa aquest agent cultural.

Ressò de Musicoteràpia atenen de forma multidisciplinar persones amb necessitats físiques, cognitives i/o socioemocionals mitjançant la utilització de la música, la dansa i l’art.

Es vol oferir un servei integral a la persona, proporcionant un benestar físic i psicològic amb l’aplicació sistemàtica d’aquestes arts.

La música proporciona benestar. A més de les lectures que aporta aquest agent podeu aprofundir amb les lectures suggerides següents:

Oliver Sacks descriu, en el blog ‘Confieso que he leído, la relació amb la música amb paraules com les següents:

“La música nos afecta de un modo que ninguna otra actividad creativa humana consigue, estableciendo una conexión directa entre nuestros sentimientos y lo que escuchamos, pero también entremezclando nuestras vivencias con los sonidos que nos rodean y que, posterior
mente, permiten a nuestro cerebro recuperar lo vivido como una llave a un tiempo pasado y tal vez olvidado”. I podeu aprofundir llegint la ressenya de Marcelo Cohen.

I també, Eduard Punset quan descriu les “emocions, idees, temors, desitjos, espiritualitat… i tants altres aspectes de la nostra vida que ens caracteritzen com a éssers humans depenen de les complexíssimes operacions del nostre cervell….”

Una resposta a ““La música és l’art de commoure per mitjà dels sons”, Hèctor Berlioz

Deixa un comentari