Recerca de noves formes per difondre la cultura a Barcelona

Dotze talents buscaran durant un mes noves formes per difondre la cultura a Barcelona

Redefinir punts de trobada entre artistes i públics i buscar noves fórmules per acostar-se als moviments  culturals entre els joves són només dos dels reptes que tenen dotze joves talents que participen en l’Imagine Cultura Barcelona 2014 un programa d’innovació cultural que busca noves formes de difusió i foment de la cultura, que impulsa l’Imagine Creativity Center de San Francisco, liderat per l’emprenedor Xavier Verdaguer, creador de diverses empreses d’innovació tecnològica als EUA.

En aquest repte, participen persones de diferents perfils i especialitats que fins ara no es coneixien entre ells, com Berta Vicente, una fotògrafa de 20 anys, el físic Alex Rodríguez o Marc Expósito, un enginyer multimèdia.

Els “dreamers” com s’anomena aquests talents, es repartiran en quatre grups de tres persones que hauran de desenvolupar idees trencadores en l’àmbit cultural partint de quatre àmbits.

Així, hauran de redefinir els punts de trobada entre l’artista i el públic (repensar els espais expositiu i veure quins són els nous models de negoci).

I en segon lloc, buscar fórmules per acostar-se als moviments culturals entre la gent jove.

També hauran d’innovar en l’àmbit de l’art, la ciència i la tecnologia, i intentar unir aquests tres móns tan diferents però que junts poden ser la font perquè surtin idees interessants.

Finalment, els participants en el programa hauran d’explorar com es pot innovar o resoldre qüestions socials a través de la cultura.

Aquesta primera edició arrencarà a la Fundació Antoni Tàpies, on es va presentar el projecte, i durant les sessions de treball 40 experts de diversos àmbits impartiran classes magistrals als “dreamers” per ajudar-los a generar idees. Els projectes que sorgeixin en aquest Imagine Cultural Barcelona 2014, en què col·labora la Fundació Banc de Sabadell, es presentaran al desembre al Teatre Lliure de Barcelona.

Seguim l’expectació a les xarxes socials!

Deixa un comentari