Interactuant amb Ai Weiwei a ON THE TABLE, Ai Weiwei al Centre de la Imatge, La Virreina, Barcelona

Ai Weiwei és present també a Barcelona i convida a la interacció del públic

La Virreina, Centre de la Imatge, ho fa possible fins a l’1 de febrer de 2015.

‘Untitled, Ai Weiwei Studio Table’ (2000), la peça que inspira el nom de l’exposició, és una taula procedent de l’estudi d’Ai Weiwei a Pequín instal·lada a l’antic menjador del Palau de la Virreina.

Aquesta taula conserva milers de reunions en la seva memòria. Al seu voltant, s’hi han reunit professionals de tot el món amb l’artista per organitzar i discutir els projectes, publicacions i exposicions en què ha participat des de l’any 2000.

La peça és, doncs, una evocació del desig de l’artista de dialogar i conversar, d’intercanviar i discutir idees i actituds a disposició de tothom que s’hi vulgui asseure durant l’exposició.

Si en vols ser part, només cal fer una foto de la teva interacció amb la taula (una reunió, una conversa, un petit descans…) i pujar-la a Instagram amb l’etiqueta #AWWOnTheTable. Així, entrarà a formar part de la instal·lació i també es podrà veure i compartir en la galeria web.

I també podeu fer el seguiment del públic a Twitter seguint el mateix #AWWOn
TheTable
.

ANIMEU-VOS!  I conegueu la publicació que ha supervisat personalment l’artista.

I si voleu conèixer millor aquest creador podeu llegir Ai Weiwei conversaciones, de Gustau Gili (2013), o Ai Weiwei speaks with Hans Ulrich Obrist, de Penguin (2011).

                                      

Una pinzellada breu a aquestes lectures seria la pregunta següent:

“Si els artistes revelen la consciència social i els principis bàsics de l’ésser humà, on se situa l’art, llavors?”

Ai Weiwei ha exposat arreu. Conegueu les seves accions a la Tate Modern’s, Turbine Halle, per exemple, i us portarà al temps que l’artista va viure a Nova York, entre altres vivències.

I és al Centre de la Imatge la Virreina, a Barcelona, fins l’1 de febrer de 2015.

Deixa un comentari