Aquesta és una taula rodona per a gent que treballa al teatre. Per a gent que fa teatre. Per parlar sobre el futur del teatre.
Aquest cas vol ser el punt de partida d’un diàleg entre algunes personalitats del panorama teatral barceloní al voltant de les següents qüestions:
- El foment de l’educació cultural. És necessari veure teatre i parlar sobre teatre per anar al teatre. Com arribem a aquest punt?
- Podem canviar els prejudicis que tenim envers el teatre jove de ser banal o poc professional? Quina dimensió política té el fet de convidar joves a fer teatre?
- De quina manera el teatre contemporani ha estat influenciat per la pedagogia teatral.
Partirem del cas del grup de teatre jove de la Sala Beckett, Els malnascuts, que sorgeix de la necessitat d’uns joves de la ciutat interessats en la pràctica teatral de ser acollits per un teatre de prestigi. L’estructura i funcionament d’ Els malnascuts s’inspira en els del grup de teatre jove P14 de la Volksbühne de Berlín. A Alemanya, totes les grans sales de teatre tenen un grup de teatre obert, supervisat per un pedagog teatral, pel qual cada temporada passen joves que munten espectacles que s’estrenen al mateix teatre al qual pertanyen. Els joves que hi participen ocupen tots els rols de lacreació teatral per acabar fent una peça pròpia.
-El concepte de l’audience developement. És possible atraure un públic determinat a les sales obrint les portes del teatre a la ciutat?
A banda de creadors i productors de teatre de Barcelona, comptarem amb la presència de Vanessa Unzalu-Troya, pedagoga teatral i responsable del P14, el grup de teatre jove de la Volksbühne berlinesa.
Aquesta taula rodona neix en el marc del cicle de teatre jove que organitza la Sala Beckett/Obrador Internacional de Dramatúrgia amb el grup de teatre jove Els malnascuts com a protagonistes.
Dades d’interès:
- Data: 23 de gener de 2015
- Hora: 11.00h
- Lloc: Goethe Institut de Barcelona (c/Roger de Flor, 224)
Si hi vols assistir-hi, envia un mail a obrador@salabeckett.cat