El Kursaal de Manresa torna a batre rècords de públic amb 85.000 espectadors el 2014

ACN | MANRESA

L’èxit del Kursaal és imparable. Un any més, el teatre manresà ha batut rècords de públic amb 85.000 espectadors el 2014, una xifra que representa un 4,36% més que el 2013, quan ja es van superar els 81.000 espectadors. Una altra dada que demostra aquest succés és l’ocupació dels espectacles, que supera del 76% i que, segons el gerent del teatre, Jordi Basomba, és “tot un èxit” si es compara amb la d’altres equipaments similars. Basomba ha dit que l’increment d’espectadors s’explica per l’augment d’espectacles i funcions, i ha demanat “no obsessionar-se amb les xifres perquè depenen molt dels títols de cada temporada”. Enguany, el 30% de les entrades venudes s’han fet amb descomptes especials.

L’any 2007 semblava que la xifra dels 50.000 espectadors era el sostre del Kursaal, però el temps ha demostrat que no ha estat així. Any rere any, el teatre manresà supera les dades de públic i, enguany, no ha estat cap excepció. L’any 2014, el teatre Kursaal va fregar els 85.000 espectadors, gairebé 3.000 més que l’any anterior.

El gerent del teatre, Jordi Basomba, ha explicat que aquest increment es deu al fet que aquest any s’han programat dotze espectacles i vint funcions més. En total, s’han realitzat 140 espectacles i 195 funcions. Aquest increment, segons Basomba, no respon a cap canvi d’estratègia, sinó que s’explica pels títols del moment i per la posada en marxa del Toc de prop, un nou abonament de teatre a la sala petita.

Més ocupació dels espectacles

Una altra dada que demostra l’èxit del teatre Kursaal és l’ocupació dels seus espectacles, que continua creixent i durant el 2014 va ser del 76,18%. Segons Basomba, es tracta d’una dada que representa “tot un èxit” si es compara amb la d’altres teatres de característiques similars.

La gran diversitat de gèneres i la qualitat dels espectacles són dues de les raons que, segons el coordinador del Galliner, Joan Morros, expliquen l’èxit del teatre manresà, però també “la relació de proximitat amb el públic i la professionalitat de la gent que hi treballa”.

De la seva banda, Basomba ha demanat no obsessionar-se amb les xifres, ja que segons ha dit depenen molt dels títols de cada temporada. En canvi, el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Manresa, ha qualificat les dades de “brillants i excel·lents” i ha felicitat la feina feta pels professionals del teatre i amb una dedicatòria especial per a Basomba, amb qui ha assegurat que hi té molt bona sintonia.

Pressupost sense canvis

L’Ajuntament de Manresa destina 530.000 euros al Kursaal, una quantitat que no arriba a representar el 30% del pressupost total del teatre i que no ha variat respecte de l’any passat. Segons Basomba, el de Manresa és el teatre que més s’autofinança. De fet, la venda d’entrades representa el 40%, i el lloguer i la cessió d’espais suposa un 15%. Per altra banda, la Diputació de Barcelona i la Generalitat aporten un 30% més.

Més pes d’Internet

Una altra dada rellevant d’aquest 2014 és que la venda d’entrades per Internet ja representa el 44% i això, segons Basomba, ha provocat alguna queixa entre els espectadors del teatre acostumats a comprar les entrades a taquilla, ja que en ocasions no ho han pogut fer perquè s’han avançat els espectadors internautes. “Això és morir d’èxit” ha dit.

Deixa un comentari