El públic és convidat a l’art d’acció o performance al Bòlit, centre d’art contemporani, Girona

Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona vol contribuir a la creació i difusió de l’art d’acció a Girona en col·laboració amb els artistes i estudiosos que treballen en aquest camp. Amb l’ inici d’una programació anual d’art d’acció que té com a seu els espais Carbonera i Cisterna i conviden el públic a participar-hi.

I també conviden a conèixer el camí de l’art d’acció tan relacionat amb l’art conceptual, tot seguint els agents del Bòlit:

“L’art d’acció (també anomenat performance) té l’antecedent en els happenings que Alan Kaprow va realitzar el 1958 a la Reuben Gallery de Nova York, tot i que durant les avantguardes ja s’havien fet algunes experimentacions en aquest camp sovint relacionades amb moviments de protesta política. L’art d’acció és una representació artística que intenta aportar una reflexió sobre algun aspecte que interessa a l’artista sobre la societat, la política o la vida mateixa i que es diferencia del teatre pel fet de no tenir una dramatúrgia narrativa predefinida. A més, connecta amb el moviment conceptual que ha estat molt viu i actiu a Catalunya”.

Dissabte 7 de febrer (20h)

Performance
Artista: Fina Miralles [FEM]

Fina Miralles va participar a FEM Corporologia 2012.

Dissabte 21 de febrer (20h)

Performance
Artista: Esther Ferrer [FEM]

Dissabte 11 d’abril (21h)
Performance
Artistes: Pep Aymerich i Jordi Esteban [Dia Internacional de l’Art]

Que havien fet art d’acció amb motiu del Dia Internacional de l’Art el 2013 a la Nau Côclea.

Divendres 29 de maig (20h)
Performance
Artistes: Corpologia

Deixa un comentari