“Diàleg entre la creació, el pensament, l’educació i la societat”

Joan M. Minguet, distingit amb el Premi GAC de la crítica d’art 2015 el 27 de gener, que atorga el Gremi de Galeries d’Art de Catalunya i l’Associació Art Barcelona, ofereix el discurs que va pronunciar i el vídeo que enregistra l’entrevista que li fa l’equip del Núvol, el digital de la cultura (17/02/2015).

El blog Públics culturals, Connectant comunitats se suma a la voluntat de Joan M. Minguet, crític i docent a la universitat, de fomentar el “diàleg entre la creació, el pensament, l’educació i la societat“, clau per facilitar l’accés dels ciutadans a la cultura.

Els “vents convulsos” esperonen l’anar cap endavant i avançar amb el treball i diàleg entre tots els agents. Un exemple és la Plataforma de les Arts Visuals de Catalunya constituïda per l’Associació Catalana de Crítics d’Art, l’Associació de Galeries d’Art Contemporani Art Barcelona, l’Associació d’Artistes Visuals de Catalunya, l’Associació Professional de la Gestió Cultural de Catalunya, el Gremi de Galeries d’Art de Catalunya, el Instituto de Arte Contemporáneo. Grup Catalunya i la Xarxa d’Espais de Creació i Producció de Catalunya (Xarxaprod).

Trobeu el Comunicat de la Plataforma d’Arts Visuals de Catalunya als webs de l’Associació d’Artistes Visuals de Catalunya, de l’Associació Catalana de Crítics d’Art, de l’Associació de Galeries d’Art Contemporani Art Barcelona, del XarxaProd.

Trobareu més informació llegint ‘Neix la Plataforma d’Arts Visuals de Catalunya’, de Montserrat Serra (VilaWeb, 10/02/2015), l’Apunt del diari, de Maria Palau (El Punt Avui, 10/02/2015, pàgina 29), o la nota de redacció del diari La Vanguardia (10/02/2015, pàgina 34).

“L’objectiu és generar propostes que donin solucions a problemàtiques que afecten artistes, xarxes de centres d’art, galeristes, crítics, comissaris i, en conseqüència, la societat catalana en general”, comunica l’AAVC, i el primer punt de debat assenyalat és el dissenyar accions que relacionin veritablement l’educació i la cultura.

L’organització d’unes Jornades de Debat previstes pel mes de maig, és la primera mesura amb l’objectiu de fer un diagnòstic, buscar solucions i aportar elements per al disseny d’un nou marc desitjable per a les arts visuals a Catalunya.

Aquest blog vol oferir una eina de diàleg que pugui contribuir a la construcció del teixit cultural. Un exemple és la celebració de la jornada Creant comunitats entorn de les arts visuals: públics presencials i virtuals (1 d’octubre de 2013), on entre altres qüestions, es va debatre la relació entre els centres d’art, els museus, les sales d’exposicions, les escoles i entitats de les poblacions de Catalunya, que vol crear comunitats articuladores de cultura i educació.

La secció Agents i recursos recopila sectors diversos, els fruits del treball dels quals es recopila en el catàleg de Bones pràctiques de gestió de públics culturals, en construcció permanent, i en la secció Estudis i dades.

Animem a la participació dels usuaris per a enriquir el debat i participar en els continguts.

2 respostes a ““Diàleg entre la creació, el pensament, l’educació i la societat”

  1. I també fomenta la connexió, l’escolta activa, la interrelació, la personalització en el tracte amb l’usuari de la cultura, allò que els especialistes i la UE anomenen engagement i empowerment, maneres de facilitar l’accés a la cultura. Certament, gaudir de la cultura o fer-ne una necessitat és un repte.

Leave a Reply