Constel·lacions familiars i Fairy Tales, el Programa d’exposicions itinerants d’artistes visuals 2015-2016 del Departament de Cultura, sinergia d’agents culturals

El Departament de Cultura presenta, en el marc del Programa d’exposicions itinerants 2015‐2016, ‘Constel∙lacions familiars’, una exposició col∙lectiva que reuneix nou obres d’artistes visuals contemporanis: Lúa Coderch, Ryan Rivadeneyra, Katerina Šedá, Paco Chavinet, Lola Lasurt, Matías Costa i Sergi Botella, guanyadora del premi Terrassa Comissariat 2012.

A cura d’Alexandra Laudo (Heroínas de la Cultura), la mostra explora conceptes com ara la transmissió, la biografia, la identitat i la memòria, prenent com a punt de partida les relacions familiars.

Produïda per Terrassa Arts Visuals, l’exposició parteix d’interrogants relacionats amb la construcció de la memòria (i l’oblit) en l’àmbit familiar, i analitza conceptes rellevants com ara les nocions d’identitat, de transmissió, de llegat, de testimoni, d’arrelament i de biografia.

El Programa d’exposicions itinerants del Departament de Cultura ofereix mostres d’art contemporani als municipis amb la voluntat d’acostar aquesta disciplina als ciutadans i ciutadanes, en cooperació amb els ens locals.

El Museu de l’Empordà de Figueres és el primer espai que acull l’exposició fins al 14 d’abril de 2015 i posteriorment s’allotjarà a l’ Espai d’Art Moritz de Cornellà de Llobregat (10 de setembre al 28 d’octubre) i a Can Palauet (MAC Mataró).

Llegiu el dossier de premsa i conegueu l’itinerari de l’exposició!

Tot un seguit d’activitats pedagògiques s’organitzen a l’entorn de l’exposició per apropar l’art contemporani a tota mena de públics. Animeu-vos!

Fairy Tales és una l’altra exposició en itinerància, produïda pel MAC Mataró, i el Bòlit Centre d’Art Contemporani de Girona l’acull, per primera vegada, des del 6 de febrer fins al 22 de març. Les properes seus seran el Tinglado 2 Tarragona (2 de novembre a 30 de desembre de 2015), la Sala Moncunill de Terrassa (març i maig 2016), el Centre Cultural El Casino de Manresa (novembre i desembre 2016).

‘Francesc Abad. Estratègia de la precarietat’, ‘Tom Carr. Ecos de Carles Buïgas’, Joan Brossa: Escolteu el silenci’ i ‘Res no és mesquí. Josep Guinovart i els poetes’, són altres exposicions produïdes pels agents del territori del Programa d’exposicions itinerants 2015-2016.

Mentre s’espera conèixer l’acollida per part dels públics d’aquestes itineràncies, seria interessant saber els motius de la tria, quins records se’n porten i si han compartit l’experiència amb els amics via xarxes socials (Whatsapp, per exemple). Endavant, doncs!

Leave a Reply