El Festival de Circ de Figueres ja ha venut 22.000 entrades

Demà, dia 26 de febrer, comença El Festival Internacional de Circ de Figueres amb el 67 % de les seves localitats venudes.

La novetat de darrera hora és la presència de la companyia russa Muratov de giravolta eqüestre per substituir al duo de forçuts Strongman de l’Uzbekistan per la lesió d’un dels seus integrants.

Llegiu LA VANGUARDIA Cultura, 24 de febrer de 2015 (Agència EFE).

El festival de circ de Figueres reunirà més nous talents que mai! Animeu-vos i seguiu @Festivaldelcirc !

ara.cat

L.S. Barcelona | Actualitzada el 13/01/2015

El Duo Strongmen, dos forçuts de l’Uzbekistan que actuaran a Figueres / COMÈDIA

 

Els organitzadors del Festival Internacional del Circ Ciutat de Figueres estan fent realitat la gran màxima del gènere de l’“encara més difícil”. En la quarta edició han programat un cartell amb més artistes que mai -en total, més de 80- i també d’orígens més diferents que mai -les companyies vindran de 17 països, amb cinc novetats com són Cuba, Nicaragua, Veneçuela, l’Uzbekistan i Catalunya-.

El festival se celebrarà del 26 de febrer al 2 de març i seguirà tenint l’estructura de dues semifinals eliminatòries. En aquesta edició fan un altre salt qualitatiu gràcies al canvi de carpa: el nou espai d’exhibició no té columnes i té una visió 360º, cosa que ha permès als organitzadors portar espectacles que fins ara no es podien presentar per qüestions tècniques, com un número de trapezistes aeris del Circ Nacional de Pyongyang, de Corea del Nord. Fins ara la companyia coreana només havia actuat a Europa al Festival de Montecarlo, gran referent de la competició de Figueres i el seu director, Genís Matabosch.

La norma autoimposada que totes les atraccions siguin estrenes a escala europea fa que Figueres ràpidament hagi agafat força en el panorama internacional del sector. Segons el director de la cita, és el número 1 del continent en l’àmbit dels nous talents. “Els programadors vénen en massa”, diu, perquè saben que a Figueres hi podran veure números nous. “Per a un artista passar per Figueres significa un abans i un després en la seva carrera. Hem descobert artistes que ara ja estan en programes dels principals circs i festivals europeus”, destaca Matabosch. Aquest ganxo serveix perquè les companyies estiguin interessades a actuar al festival, que els finança el viatge i l’estada.

El certamen té un pressupost de 583.000 euros, dels quals el 60% prové de la taquilla. De les més de 30.000 localitats disponibles ja se n’han venut 12.000.

Deixa un comentari