El Consell Social de la Cultura a Catalunya

La constitució del Consell Social de la Cultura a Catalunya (DECRET 149/2014, de 18 de novembre) neix com a òrgan consultiu, de participació social i assessorament del Govern en matèria de cultura i societat.

S’ha celebrat la primera reunió constitutiva d’aquest òrgan que vol esdevenir un instrument integral de reflexió, anàlisi i assessorament en:

  • El seguiment de l’evolució econòmica i social del sector cultural
  • La relació entre la producció i el consum cultural
  • La connexió entre la cultura i el desenvolupament
  • Les condicions de treball dels professionals de les arts, el patrimoni i les indústries culturals i creatives

Podeu llegir la Nota de premsa i el Dossier que aporta reflexió de la incidència de la cultura en la societat catalana. Un pas més cap a engrandir l’accés a la cultura.

I per què les persones donen valor a la cultura? Podeu llegir més a l’article de Ferran Mascarell publicat a el Periódico, l’11 de març de 2015, que obre un nou fòrum de reflexió entorn el valor de la cultura, entesa com a art, humanitats o ciència.

Lectors i usuaris de la cultura! “És amb la cultura que cadascú de nosaltres ens convertim en lectors, espectadors, ciutadans curiosos i crítics, i esdevenim protagonistes del nostre present, capaços de saber d’on venim i on volem anar”. “Fem que la cultura no sigui només una responsabilitat de la gent de la cultura, sinó del conjunt de la societat”.


Deixa un comentari