Recursos per a desenvolupar la gestió de públics

Desenvolupar la gestió dels públics culturals és una de les prioritats arreu d’Europa i dels programes de subvencions de Europa Creativa, com es recollia a les conclusions de conferència ‘European audiences 2020 and beyond / Audiències europees: 2020 i més enllà‘ organitzat per la Comissió Europea el 16 i 17 d’octubre de 2012.

A més de les ajudes europees esmentades, que a Catalunya gestiona l’Oficina Europa Creativa Desk – Media Catalunya, la Direcció General de Creació i Empreses Culturals (DGCEC) ofereix assessorament, eines financeres i ajuts que contribueixen al desenvolupament de la creació, producció, formació, exhibició i difusió, tot fomentant el consum cultural.

Les àrees de Creació Equipaments i xarxes, i de les Empreses culturals (Arts EscèniquesArts VisualsAudiovisualDigitalLlibre Música), Mercats i Públics de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) dins la nova organització de la DGCEC, conjuntament amb el Servei de Desenvolupament Empresarial de l’ICEC ofereixen tot un seguit de recursos.

2016

Subvencions per a la creació de públics per a la cultura 2016

Convocatòria anticipada publicada!

2015

Subvencions i beques de l’àmbit de les arts visuals

Subvencions per al sector de les arts escèniques

Podeu visitar els web per a més informació i demanar els ajuts. I també posem a la vostra disposició els videotutorials.

L’ICEC aporta una línia de subvencions per a la creació de públics per a la cultura. Conegueu-la!

Consulteu, a més, les modalitats de consultoria preferent i de consultoria específica de les Subvencions per a la realització de consultories per a empreses o entitats culturals 2015, com a opció per a aprofundir en la gestió de públics culturals.

Subvencions per a col·laborar amb les galeries d’art de Catalunya per a l’adquisició o la millora d’equipament tecnològic, una opció per a l’ús de les tics per apropar-nos als visitants?. Penseu-hi!.

Atenció!

S’aniran actualitzant els recursos a mida que es vagi publicant les ajudes del Departament de Cultura, que puguin contribuir al desenvolupament dels públics de la cultura.

Recordeu el sistema d’avisos per ser informats de les publicacions dels ajuts del Departament de Cultura.

A més, la Diputació de Barcelona, Oficina de Difusió Artística (ODA) ha publicat les bases de suport de projectes i activitats organitzades des dels espais escènics municipals que tinguin com a objectiu potenciar la comunicació i les relacions d’aquests espais escènics amb la comunitat i amb sectors específics de la ciutadania durant l’any 2015.

Deixa un comentari