“Art en trànsit”, suma d’agents d’arts visuals

L’exposició ‘Art en trànsit‘ inicia un recorregut itinerant dins del Programa d’Arts Visuals de l’Oficina de Difusió Artística (ODA) de la Diputació de Barcelona que dóna suport a les polítiques locals d’art contemporani.   A partir de fons de la Col·lecció del Centre d’Art la Panera, una col·lecció pública iniciada per l’Ajuntament de Lleida el 1997, a partir de la convocatòria de la Biennal d’Art Leandre Cristòfol, ha produït l’exposició itinerant ‘Art en Trànsit’, organitzada en col•laboració amb aquest centre, membre de la Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya.

La mostra se centra en la idea segons la qual vivim en un món canviant i en trànsit continu i explora temes i conceptes com el subjecte, el gènere, l’espai públic, els moviments migratoris, la història i l’emergència de conflictes.

Llegiu la presentació de Glòria Picazo, comissària i directora de la Panera i descobriu “la capacitat de les arts visuals contemporànies de copsar d’una manera lúcida -i de vegades amb anticipació– aspectes cabdals que ens permeten entendre el món en què habitem. Això no significa que l’art aporti respostes concretes i immediates, però sí que, a partir del seu sentit crític i de la seva capacitat d’observació i anàlisi des dels marges, dóna eines per qüestionar i comprendre el context contemporani”.

Els artistes participants a ‘Art en Trànsit’ són: Antoni Abad, Juan Pablo Ballester, Susana Casares, Izaskun Chinchilla, Santiago Cirugeda, Javier Codesal, Carles Congost, Democracia, Patricia Esquivias, Alicia Framis, Valeriano López, Javier Peñafiel, Josu Rekalde, Francesc Ruiz, Belén Uriel i Oriol Vilanova.

Durant els anys 2015, 2016 i 2017, l’ exposició es veurà a Cerdanyola del Vallès, Martorell, Sant Cugat, Ripollet, Terrassa, Manresa, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú.

El Museu d’Art de Cerdanyola és el primer espai que acull la mostra del 18 de març al 10 de maig de 2015. Llegiu els objectius de la mostra en el blog del MAC.

Deixa un comentari