Scouting in Catalonia. Una iniciativa que posa en valor el cinema

Scouting in Catalonia és una exposició on s’exhibeixen sorprenents paisatges de cinema, paisatges que podrien ser del món, passant per racons amagats de Catalunya,  la natura en tota la seva esplendor, pot mostrar la vida al camp o a la ciutat… Una Catalunya insòlita que va més enllà de la turística i que es converteix, sota l’objectiu dels localitzadors, en un escenari privilegiat on ja s’hi han rodat moltes pel·lícules.

La iniciativa, endegada pel Departament de Cultura i l’Agència Catalana de Turisme,  ressalta la feina del localitzador com una de les baules imprescindibles de la cadena cinematogràfica i descobreix als visitants a un món desconegut per a l’espectador.  Aconsegueix, així, apropar d’una manera diferent el cinema a la gent, a la vegada que dóna una nova visió al territori ja conegut.

L’exposició s’ha basat en un llibre, del qual s’han editat 500 exemplars, fet per a lliurar als municipis, productors i professionals del sector. El llibre, escrit per Nuria Vidal, inclou entrevistes amb professionals del cinema que han rodat a Catalunya, textos literaris, un breu repàs de la història de Catalunya com a escenari de rodatge i il·lustra, a més, el procés que se segueix per acabar decidint que una localització és l’adequada per a una producció.

A més a més, per estimular la interactivitat els visitants tenen l’opció de participar en un concurs, per guanyar un d’aquests llibres, que els repta a reconèixer alguns paisatges exposats. Es pretén fer-los relacionar els seus records, experiències, coneixements… amb el món del cinema.

L’exposició es pot visitar del 27 de març al 26 d’abril als Jardins del Palau Robert.

Deixa un comentari