Les arts i els oficis, vigents i imprescindibles en l’economia contemporània

El Canal 33 de TV3 atrapa l’espectador difonent “la cultura com una activitat resultant d’uns oficis vigents i imprescindibles en l’economia contemporània”.

Albert Castellví (Ara, 22 de gener de 2015, pàgina 42) descobreix oficis com el d’escenògraf, editor literari o tècnic de so, “que són claus en les arts escèniques, la literatura i les produccions audiovisuals però que solen atreure poques mirades“.

El nou format de Televisió de Catalunya es veurà plasmat en el programa Arts i oficis, una coproducció de TV3 i el grup Focus que vol guanyar nous públics posant al seu lloc els professionals que fan possible “la brillantor de l’espectacle”, el backstage de les posades en escena.

I Pilar Cugat, la cap de programes culturals de TV3, destaca el segon objectiu del programa, donar valor a les institucions educatives catalanes on s’ensenyen aquestes professions.

I a més, Lau Delgado, el director del programa, explica que cada capítol planteja a l’aprenent “un joc o repte relacionat amb l’ofici, que ha d’intentar resoldre“. D’aquesta manera, el programa “atrapa l’espectador” alhora que mostra “la dinàmica” de cada feina. Aquest seria el tercer repte del nou format de Televisió de Catalunya. Descobrim Arts i Oficis en el Canal 33!

Conegueu el programa!

Els 13 oficis que tracta el programa són:

Disseny de Videojocs, 5 de març

Edició literària, 16 d’abril

Galerista, 17 d’abril

Il·lustració, 1 d’agost

Regidoria escènica, 2 d’agost

Disseny de so, 8 d’agost

Disseny de moda, 15 d’agost

Escenografia, 22 d’agost

Ceramista, 29 d’agost

Dansa, 5 de setembre

Cantant d’òpera, 12 de setembre

Arts Aplicades, 19 de setembre

Pianista, 26 de setembre

Conegueu els experts que ho fan possible i escolteu les gravacions.

Deixa un comentari