“Oh, l’amor”, Òpera amb joves de 12 a 16 anys

Òpera a Secundària. Joves, professors i equipaments treballen junts per conquistar nous públics d’òpera

Els dies  7,8,9 i 10 de maig de 2015 es representa l’òpera Oh l’amor al Teatre-Auditori de Sant Cugat, en el marc d’Opera a Secundària, el programa d’obra social del Gran Teatre del Liceu que busca incentivar la participació i la creació de públics de 12 a 16 anys.

És la quarta edició del Concurs de composició d’òperes, que premia una òpera inèdita adreçada específicament a l’alumnat de secundària. La nova edició va començar la tardor del 2014, quan es van rebre les candidatures dels joves que volien formar part d’aquesta obra i la inscripció de diversos instituts de Catalunya.

Des d’aleshores, s’ha treballat amb aquests joves (candidats i alumnes) i amb els professors d’aquests instituts per tal de formar a aquests participants i per preparar l’actuació.

Els protagonistes són nois i noies de secundària, que viuen una experiència artística excepcional, ja que com a cloenda estrenen l’obra al Teatre Auditori de Sant Cugat, acompanyats per la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC).

A més, el programa també serveix per a donar a conèixer nous compositors d’aquest gènere que vulguin adreçar les seves obres als joves. En aquest cas, l’autor és Mario Ros Vidal, guanyador del 4t Concurs de Creació d’Òpera del Liceu, que arriba amb “Oh, l’amor” per parlar dels amors de la joventut i dels rols familiars.

L’obra ha estat realitzada amb l’ajuda d’Elisenda CarrascoMarc Hervàs i hi participa la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC).

Podeu consultar la fitxa tècnica, conèixer les diferents fases del projecte i llegir el resum de l’argument que permet la interacció entre agents i convida a l’òpera, els nous públics de 12 a 16 anys.

I el ressò en els mitjans: Directe.cat, Revista Músical Catalana, Ara.

Deixa un comentari