CoNCA i Els impactes dels esdeveniments culturals. Més enllà de la repercussió econòmica

Els impactes dels esdeveniments culturals. Més enllà de la repercussió econòmica, CCCB, 11 de novembre de 2015

Des l’any 2012, el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) i la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals, Departament de Cultura, han impulsat estudis amb l’objectiu de mesurar els impactes, entre d’altres, d’activitats vinculades amb la cultura popular.

Ara es vol difondre i millorar el coneixement sobre les tecnologies emprades i generar reflexió i debat des de diferents disciplines artístiques sobre la utilitat i les implicacions que té el mesurament de l’impacte dels esdeveniments culturals.

El proper dia 11 de novembre de 2015, el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) i la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals, Departament de Cultura, organitzen conjuntament una jornada sobre Els impactes dels esdeveniments culturals. Més enllà de la repercussió econòmica.

Tres ponències presentaran diferents metodologies d’impacte econòmic i social dels esdeveniments culturals:

  • Metodologia i resultats dels estudis d’impacte econòmic, a càrrec de Marta Llatcha, Gabinet Tècnic del Departament de Cultura
  • Metodologies d’impacte i retorn social de les activitats culturals, a càrrec de Nicolás Barbieri, Universitat Autònoma de Barcelona
  • Metodologia i resultats de l’estudi del capital social en els esdeveniments culturals de Catalunya, a càrrec de Francesc González, Universitat Oberta de Catalunya

També hi haurà una taula de debat sobre Els impactes dels esdeveniments culturals. Una mirada des de l’antropologia, l’economia i la sociologia, conduïda per Xavier Fina, ICC Consultors, i amb la participació de Roger Costa, tècnic de patrimoni cultural del Departament de Cultura; José Antonio Donaire, director Campus UdG Turisme; Mireia Mascarell Llosa, consultora en Cultura i Turisme d’Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya i Toni González, consultor per a les arts escèniques i la gestió internacional de la cultura.

Si us hi voleu subscriure, cliqueu el formulari i trobem-nos a l’Aula 2 del CCCB!

Deixa un comentari