Coneixeu tota la feina prèvia a una obra de teatre?

Coneixeu tota la feina prèvia a una obra de teatre? #AsSocPerla obre les portes al nou cicle ‘Entre bambolines’

La primera jornada del nou cicle va ser una classe magistral per a apropar-nos a la feina que es fa abans de presentar una obra de teatre.  Varem poder conèixer, de primera mà, tot el procés i el treball en equip.

Un equip molt compacte liderat per Àlex Rigola, que dóna un paper importantíssim a tota la posada en escena, amb l’escenografia de Max Glaenzel i el vestuari de Sílvia Delagneau, en  l’ obra surrealista El público, del poeta i dramaturg Federico Garcia Lorca, produïda pel TNC i el Teatro de la Abadia, on cada detall escènic està discutit i pensat fins a l’ últim detall.

Es copsava una connexió forta del treball coral de molts dies de feina i de posada en comú. Tots tres, van descobrir on busquen els seus referents d’ inspiració.

Àlex Rigola, entre les instal·lacions artístiques i la fotografia, entre d’altres fonts, i cuida especialment  el moviment dels seus personatges. La coreografia i la música tenen un pes molt específic en tots els seus projectes.

Max Glaenzel, a través d’una maqueta present en la conversa, explica com va pensar l’escenografia que havia de transportar el públic des de l’entrada de la Sala Gran del Teatre Nacional, al món particular de Garcia Lorca. La transformació d’aquesta sala era sorprenent. Dos dels materials escollits eren xocants i tenien una presència majestuosa. Una cortina de paper de plata tallada a tires embolcallava tota la sala des del vestíbul del teatre, convertint-la en una espècie de cabaret amb el contrast del suro esmicolat, que omplia el terra de la sala. Tones de suro construïen  petites muntanyes on els personatges nedaven i s’embetumaven agafant una presència essencial dins de tot el muntatge.

Una vegada més, entre el públic, molt nombrós per cert, els protagonistes i el bon saber fer de #AsSocPerla va propiciar una vetllada excel·lent. El públic va poder interactuar i preguntar tot aportant opinions i mirades diferents dels grans constructors que són aquest equip.

Ja tenim ganes de poder assistir a la propera cita del dia 14 març amb la Magda Puyo, Mireia Trias i Judith Farrés. Llegiu més!

Voleu ser cronistes de les sessions d’aquest nou cicle? Podeu aportar els vostres comentaris!

Deixa un comentari