“Sé el que vas fer en el Sónar 2015” Barcelona Supercomputing Center (BSC-CNS)

logo-sonar-D

Sé el que fas fer en el darrer Sónar“. Així comença l’article de Roberta Bosco (El País, 20 de març de 2016) que presenta els primers resultats d’un experiment col·lectiu de Big Data conduït per el Barcelona Supercomputing Center (BSC-CNS) i realitzat amb els assistents al Sónar 2015 que varen visitar l’espai de BSC (o la seva web, després del Sónar) on podien registrar el seu mòbil a visualitzacions de la seva activitat -els seus itineraris en relació als demés visitants-, i també rebre recomanacions d’altres concerts que els podien interessar a partir dels concerts que havien assistit.

Aquí teniu un fragment de ‘Sabem el que vas fer el passat Sónar‘ (web del Sònar), “El Sónar i el Sónar+D 2015 van ser l’escenari d’un experiment social col·lectiu. Una xarxa de sensors va capturar el trànsit d’un escenari a l’altre dels assistents a partir de la geolocalització dels seus dispositius mòbils. Amb les dades obtingudes s’ha realitzat un mapeig de comunitats musicals i de comportament del públic“.

Qui ho fa possible? El Barcelona Supercomputing Center (BSC- CNS), una de les institucions científiques més importants amb seu a Barcelona, especialitzat en Computació d’Alt Rendiment i Big Data. Aquest centre ofereix infraestructures i serveis de supercomputació a científics locals i europeus, al mateix temps que genera tecnologia i coneixement al servei de la societat com l’ èxit de la seva impactant visualització de dades sobre gèneres musicals presentada al 2014, el BSC va tornar a Sónar+D 2015 amb un estudi que garanteix l’anonimat dels participants. Veieu el teaser!

Al Sónar 2016, Fernando Cucchietti, un físic especialitzat en computació quàntica aplicada a la indústria que el 2012 va crear l’equip de visualització científica del BSC, que atresora el Mare Nostrum, l’ordinador més potent de l’estat, ha estat convidat a A taste of Sónar, la secció més experimental del Sónar.

Amb una presentació visual atractiva, aprofiten l’aparador únic d’ATaste of Sónar+D by Mazda Rebels per donar a conèixer les conclusions d’aquest experiment de big data. Els propers dies:

  • 17 de març
  • 21 d’abril
  • 19 de maig
  • 20 d’octubre

tindrà lloc A Taste of Sónar+D by Mazda Rebels.

Conegueu l’experiència d’altres usuaris de la cultura.

Deixa un comentari