Lluís Homar, Joan Carreras i Mar Ulldemolins a ‘Entre bambolines’, #AsSocPerla, 4 d’abril

2016-01-21_Entre bambolines

Entre bambolines‘, és el nou cicle de diàlegs de l’ #AsSocPerla. El passat dia 4 d’abril va ser el torn de tres actors, en Lluís Homar, en Joan Carreras i la Mar Ulldemolins, que varen exposar al detall, “L’art de la comèdia” representada al TNC (Teatre Nacional de Catalunya), la temporada passada.

Aquests tres actors van explicar el treball previ amb les lectures dels actors i el director. Cada aportació es discutia entre tots, cadascú des del seu punt de vista, mostrant així el resultat d’aquest diàleg que, sens dubte, enriqueix l’obra finalment representada. Els nombrosos espectadors vam copsar de primera mà el treball coral de tot un equip.

Començar un espectacle amb un escenari buit podria ser considerat un atreviment massa agosarat pel TNC, però el cert és que la proposta de Lluís Homar és, de llarg, la més encertada. L’actor i director ens va demostrar d’aquesta manera, que ha entès a la perfecció l’esperit de l’obra d’Eduardo de Filippo, un enamorat de la seva professió que afronta la seva feina amb un estil sorneguer, carregat d’humor, ironia i mala bava, però també amb tendresa i profundes reflexions.

Vam tenir l’oportunitat de sentir, per part del director, com en Lluc Castells, en Jose Novoa i la Carlota Ricart van fer una posada en escena original, creativa i meravellosa, on els espectadors teníem l’oportunitat de veure com es transforma l’escenari de la Sala Gran del Teatre Nacional.

L’art de la comèdia” és un dels més brillants homenatges que s’ha fet mai a l’art del teatre i planteja un debat que encara resulta perfectament vigent sobre la funció de les arts escèniques en la nostra societat.

Gràcies, una vegada més, #AsSocPerla per oferir-nos aquest Cicle. Poder gaudir i entendre més el teatre per dins de les seves entranyes ens ajuda a créixer com a persones crítiques.

Llàstima que els joves, el públic de futur, no siguin el públic habitual d’aquest cicle, tema que ha sortit en el debat amb els espectadors assistents.

 

Deixa un comentari