Yo pongo / Festival Plaga Col·lectiu Supterranis a Cohabitar entre-, Fabra i Coats. Centre d’Art Contemporani

Co_habit_ar_en_tre-Yo pongo

 

 

Cohabitar entre –. Emergències institucionals, pràctiques artístiques, processos col·lectius’ és un projecte de Idensitat, laFundició, Sinapsis. Pràctiques artístiques col·laboratives i Transductors pedagogies col·lectives en xarxa, tots ells agents de la mediació, inaugurat dissabte 7 de maig a la Fabra i Coats. Centre d’Art Contemporani (fins al 4 de setembre).

I per què a la Fabra i Coats. Centre d’Art Contemporani?

Cohabitar entre Fabra i Coats

Doncs, perquè es planteja com un dispositiu que pretén activar Fabra i Coats Centre d’Art Contemporani com a creador i catalitzador d’interaccions entre pràctiques artístiques i espais socials.

Cohabitar entre- es proposa explorar, a través d’exposicions, espais de socialització, trobades i, amb especial interès, des de la pràctica, mètodes d’inscriure la institució cultural en els territoris, i mètodes de vincular-se amb els múltiples actors socials que els recorren i els produeixen.

Han estat mesos d’intens treball, afegeix laFundició, per “inaugurar” allò que, en realitat, no és un resultat sinó part d’un procés que tot just acaba de començar i que intentaran mantenir obert a l’inesperatCohabitar entre- vol ser, en bona mesura, un experiment, un entorn que permeti assajar, fer proves, corroborar o refutar hipòtesis i equivocar-se també. “Os invitamos a acompañarnos en este proceso“. Llegiu-ne més!

Idensitat explica que el Cohabitar entre- entén la mediació com un procés crític i transformador de les institucions, de les relacions i dels ecosistemes de la cultura.

Es pretén constituir unes formes de producció, circulació i representació que conjuguin la pràctica artística, la mediació i l’educació com a part activa del sistema social, amb un mètode propi de producció cultural, d’investigació col·lectiva i generadora de coneixements. L’heterogeneïtat de les pràctiques de mediació cal entendre-la des de les formes d’implicació ciutadana i el seu component experimental, i també des d’una perspectiva crítica, problematitzadora i alhora exploratòria dels seus límits i potencials.

Atenció!

El proper dia 18 de maig a les 19h, Yo Pongo, exposició efímera site i time-specific. Es demana als assistents que portin una obra i que la comparteixin amb la resta. Sabeu quan dura l’exposició? Ni més ni menys que el temps en què s’expliquen les obres entre els assistents.

Ja teniu l’obra a punt? Som-hi doncs i enriquim l’exposició tot compartint creació artística i coneixement.

Deixa un comentari