“¿Qué cielo hace hoy?” Art i ciència amb Roberta Bosco i Stefano Caldana

cyanometer
Ljubljana. For you. El Cyanometer de Martin Bricelj Baraga

L’AQUAE Fundación i els crítics Roberta Bosco i Stefano Caldana, donen a conéixer una escultura pública de l’artista eslovè Martin Bricelj Baraga batejada amb el nom The Cyanometer, que uneix art i ciència ja que és també un elaborat instrument científic inspirat en l’homònim dispositiu concebut l’any 1789 pel científic i físic Horace-Bénedict de Saussure.

El Cyanometer captura cada 15 minuts una instantània del cel i ofereix en temps real dades sobre la qualitat de l’aire de la ciutat de Ljubljana a Eslovènia, la Capital Verda d’Europa 2016. Podeu descobrir-lo i saber-ne més tot llegint l’article!

Voleu saber com és de blau el cel avui? Amb aquesta pregunta Pluggin Magazine escriu sobre les sèries Nonument, de Martin Bricelj Baraga. Instal·lacions i objectes futurístics, de ciència ficció i utòpics situats en espais públics.

Voleu conèixer altres articles publicats pel diari El País de Roberta Bosco i Stefano Caldana que relaten l’art digital o l’ús de la tecnologia que en fan els artistes? Aquí els trobareu.

Amb el color blau encetem la setmana a l’Àrea de Públics, Institut Català de les Empreses Culturals, Departament de Cultura. Molt bon dia a tots!

Deixa un comentari