La FilmoTeca se suma a la celebració dels 50 anys del Festival de Sitges

Aquest any, el Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya que se celebra a Sitges, arriba a les 50 edicions. La FilmoTeca de Catalunya va presentar dijous, 22 de juny, dues activitats per sumar-se a la celebració dels 50 anys del certamen.

sitges-exposicio(1)
Cartell de l’exposició que acull la FilmoTeca

La FilmoTeca acull  l’exposició commemorativa El cinema és fantàstic, sobre els 50 anys del Festival de Sitges. Fins el 17 de setembre, el públic podrà reviure de forma gratuïta la història del certamen des del seu naixement fins a l’actualitat. Mike Hostench, subdirector del festival, afirma que aquesta exposició conté “l’ànima del Festival de Sitges concentrada“.

A més a més, la FilmoTeca també ofereix un cicle de cinema (22 de juny – 4 de juliol), que recorrerà la història del festival amb la projecció d’algunes de les pel·lícules més significatives que s’han vist a Sitges en els seus 50 anys d’història. Alguns dels títols més destacats que es podran reviure són Evil dead (Sam Raimi), Hellraiser (Clive Barker) o Reservoir dogs (Quentin Tarantino).

Tant l’exposició com el cicle de films permetran veure l’evolució del festival i del gènere, així com fer un repàs de la varietat de convidats del certament i les incomptables pel·lícules que s’hi han projectat. Aquestes dues activitats permetran, també, valorar la importància del Festival de Sitges, un dels més importants dins el món del cinema fantàstic.

Sense títol

Una resposta a “La FilmoTeca se suma a la celebració dels 50 anys del Festival de Sitges

Deixa un comentari