Allà on no ens demanen | Jornades d’art i educació

El M|A|C (Mataró Art Contemporani) organitza, amb l’ajuda del Programa d’Arts Visuals de la Diputació de Barcelona, unes jornades sobre art i educació sota el títol “Allà on no ens demanen“, que se celebraran el 6 i 7 de juliol a Can Palauet (Mataró).

Aquestes jornades van adreçades a la comunitat interessada en la confluència d’art i educació, ja siguin artistes, comissaris, estudiants, docents…

Els museus i els centres d’art s’han acabat convertint en els espais on els estudiants poden aprendre a pensar i a viure de manera crítica, creativa i col·lectiva, aprofitant que a les escoles ja no es troba aquest espai.

Aquest fet a donat peu a projectes com Zona Intrusa, Porositats, Art i Escola, Bòlit Mentor o Creadors en residència, que s’han acabat convertint en el primer apropament a l’art contemporani que tenen molts estudiants de primària i secundària a Catalunya.

Precisament es parlarà sobre aquesta situació a les jornades organitzades pel M|A|C, posant l’èmfasi en el cas de Zona Intrusa, que porta 10 anys treballant en aquest sentit. Es buscarà compartir i reflexionar sobre la feina d’aquest projecte en concret i es posarà en diàleg amb altres projectes que comparteixen afinitats i similituds.

Projectes com, per exemple, Art i Escola (ACVIC-Vic), que porta 6 anys treballant amb alumnes de primària, Bòlit Mentor, que des del 2012 treballa amb instituts de secundària gironins, o Porositats, que tot just acaba d’iniciar el seu recorregut creant nexes entre diferents agents del Prat de Llobregat, Terrassa i Granollers.

Podeu consultar l’horari i donar un cop d’ull als continguts i ponents de les jornades. I si ho voleu, també us hi podeu inscriure.

mac

Una resposta a “Allà on no ens demanen | Jornades d’art i educació

Deixa un comentari