“Subvencions per a projectes i activitats adreçats a la creació, captació i/o increment del públic cultural 2019” de la Diputació de Girona amb termini obert fins al 22 de febrer de 2019.
Robert Brufau, el nou director de l’Auditori de Barcelona des del 20 de desembre de 2018, vol “convertir-lo en l’altaveu de la modernitat musical“; a més, “integrar l’orquestra a la modernitat“. I pensar “què podem fer amb el 30% de les butaques buides d’abonats als concerts, que es podrien obrir al públic jove“. O “desenvolupar una tarifa plana com tenen les plataformes digitals tipus Netflix o HBO, o bé, vendre entrades a última hora a joves a preus ganga“. I també crear un departament d’audiovisual per crear continguts de qualitat. “Una de les fortaleses d’aquesta casa és que tenim dues de les peces més cares d’una gravació: els artistes i els espais. Però no tenim un projecte de gravacions. Hem de ser capaços de crear un segell de distribució digital únicament i exclusivament.” Trobeu l’article complet de Marta Cervera a el Periódico de Catalunya (16 de gener de 2019).
Brufau “fue uno de los responsables de la introducción de ciclos musicales de cámara, música antigua, contemporánea, de pop-rock, de jazz y de la colaboración con festivales como el Sónar y el Primavera Sound. Una apertura musical que supuso la incorporación de más públicos“. Concibió el Auditorio como la Casa de las Músicas”. Afegeix també l’objectiu de “treballar la igualtat de gènere en les programacions artístiques, com per exemple, especialment en la composició en el cas de la música simfònica”. Llegiu l’article complet de Blanca Cia a El País (17 de gener de 2019).
Trobeu l’article complet!
No oblidem que el proper mes de març, l’Auditori celebrarà el seu 20è aniversari!
“I quins són els grans reptes que ha d’afrontar L’Auditori en els pròxims anys?” pregunta Guillem Vidal en el seu article del 23 de gener de 2019 a El Punt Avui, edició de Girona, al nou director d’aquest equipament:
“Convertir-se en altaveu de la modernitat musical. Un sol altaveu, de fet, que defensi la tradició en un context modern i que posi al centre del projecte la nova creació. Hem de treballar en tres línies:
1) unificar el discurs artístic (…); 2) intensificar les polítiques de nova creació, mantenint la bona feina (…) com Sampler sèries, que és la primera gran temporada de música contemporània a la ciutat; i 3) potenciar la diversitat musical (…) en cicles com Sit Back, des d’on es vol construir projectes amb els agents de música moderna a la ciutat”.
Podeu llegir l’article complet!
I respecte el Gran Teatre del Liceu? El periodista Justo Barranco, a La Vanguardia (18 de gener de 2019) diu que el Liceu vol recuperar impuls davant els canvis succeïts en els darrers dos anys. Víctor Garcia de Gomar, serà el nou director artístic a partir de setembre de 2019, càrrec que ocupa al Palau de la Música. “Hem de reviure l’impuls dels setanta, quan teníem els grandíssims cantants, Caballé, Carreras, Aragall… Després va arribar la fornada de grans directors escènics, La fura dels Baus, Calixto Bieito … I ara toca el Liceu de la personalitat“.
“La personalitat significa un Liceu que (…) combini tradició i innovació, una bona dosi d’humanisme i que sorprengui en el sentit que donaven a aquesta paraula els antics grecs: incorporant el desig d’aprendre“.
Una institució “viva en què hi ha d’haver una dosi de caos i s’ha de convidar a passar-s’ho bé, jugar, pensar i créixer”.
I triem una de les 3 idees clau que recull en Justo Barranco del proper nou director artístic del Liceu: “El públic ha evolucionat en els gustos i en la manera com s’acosta a l’òpera. Si abans volia conèixer, ara vol reconèixer repertori, sentir-se segur. Hem d’ajudar a fer que vulgui continuar coneixent“.
Llegiu l’article complet!