Arxiu de l’Agenda. Tardor 2022

XIV Jornades sobre Inclusió Social i Educació en les Arts Escèniques, acullen enguany també la Música. Del 7 a 9 de novembre, Teatre Rialto, València

14ena edició. La creació com a impuls per a la transformació social

La 14ena edició de les Jornades sobre inclusió social i educació en les arts escèniques i la música l’organitzen el Departament de Cultura de la Generalitat Valenciana a través de l’Institut Valencià de Cultura (IVC) i l’ Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música (INAEM) i se centra en la creació com a impuls per a la transformació social.

S’ha ampliat la denominació tradicional de les Jornades, que passen a anomenar-se Jornades sobre Inclusió Social i Educació en les Arts Escèniques i la Música, per a donar més visibilitat i espai a la música i subratllar la seua importància dins de la programació.

Les Jornades es desenvoluparan, de manera presencial, al Teatre Rialto com a seu principal i desplegaran diferents activitats en altres recintes de la ciutat, com el Teatre Principal o el Palau de les Arts.

Aquesta nova edició de les Jornades dedicarà una part de la programació matinal del dia 8 de novembre a la presentació de comunicacions de professionals, col·lectius, artistes, gestors i entitats públiques o privades, tant de l’àmbit nacional com internacional.

Les institucions organitzadores de les 14 jornades desitgen, en aquesta edició, més que mai, continuar donant veu a les persones professionals que vulguin assistir i participar, tant de manera individualitzada com en representació d’institucions, col·lectius o entitats. Sabrem ben aviat l’èxit de la petició!

La creació és un motor de transformació social potentíssim i es vol subratllar el treball d’impuls que continuen fent entitats i artistes pertanyents a col·lectius minoritzats amb l’objectiu de millorar la inclusió en les seues comunitats. Reflexionar sobre les accions que estan implementant i buscar sinergies per a impulsar els seus projectes són qüestions determinants per tal d’accelerar la participació i inclusió en la vida cultural.

Atenció!

Trobareu les jornades anteriors i el programa de la 14 ena edició quan es faci públic!

VIII Jornada de Màrqueting Cultural. GLOBALITAT I PERIFÈRIA. Diversitat de projectes i processos innovadors per al desenvolupament de públics, Filmoteca de Catalunya, 9 de novembre de 2022, 9:15 a 14:15

Arriba la VIII Jornada de Màrqueting Cultural. GLOBALITAT I PERIFÈRIA. Diversitat de projectes i processos innovadors per al desenvolupament de públics, que preparen el Servei de Desenvolupament Empresarial amb l’Àrea de Públics de l’ICEC!

Aquesta edició posa el focus en la diversitat de projectes o propostes culturals, de dimensions ben diferenciades, per conèixer les estratègies i els processos innovadors que fan servir per arribar als seus públics.

Sala Laya, Filmoteca de Catalunya, 9 de novembre de 2022, 9:15 – 14:15

Sessions accessibles a la 20a edició de l’In-Edit

Catalunya Film Festivals impulsa un projecte per fer els festivals més diversos i oberts, amb sessions accessibles per a tothom.

Compromesos amb el dret a l’accés a la cultura, a través d’aquesta iniciativa conjunta fan possible que tothom, independentment de les seves necessitats, pugui accedir al cinema i a la seva programació diversa. Reforcem l’accessibilitat per als públics, col·laboradors i treballadors, afavorint la implementació de tota la cadena de l’accessibilitat, el foment de pràctiques no discriminatòries i inclusives per a persones amb discapacitat i col·lectius en risc d’exclusió. 

Una iniciativa de Catalunya Film Festivals en col·laboració amb Inclús, Festival Internacional de Cinema i Discapacitat de Barcelona, amb el suport del Departament de Cultura.

@CATALUNYAFILMF @inclusfestival

Sabeu com és una sessió relaxada?

La pel·lícula començarà directament, sense anuncis ni tràilers previs.
Hi haurà llum d’ambient durant la sessió.
El volum serà més baix de l’habitual.
Els espectadors podran aixecar-se i caminar per la sala durant la sessió.
Hi haurà espai fora de la sala com a zona relaxada per si algú necessita sortir i després tornar a entrar.
S’oferirà una guia d’anticipació de cada sessió amb pictogrames.

Som-hi?

Conegueu la programació!

Atenció!

La primera, divendres 28 d’octubre de 2022, a 16h a la Sala 1 dels Aribau Multicines, Barcelona
La segona, el 2 de novembre, a 21h i el 3 de novembre de 2022, a les 16:15h als Aribau Multicines de Barcelona.

Sessió relaxada amb IN-EDIT

En la seva 20a edició, el Festival IN-EDIT Barcelona projectarà el documental Sexo, maracas y chihuahuas, de Diego Mas Trelles, sobre la vida del compositor i músic gironí Xabier Cugat a través pel seu pas per Hollywood durant l’era daurada. La sessió relaxada tindrà lloc el proper divendres 28 d’octubre a les 16h a la Sala 1 dels Aribau Multicines
Com és el cinema on aniré?

Sessió amb audiodescripció a l’IN-EDIT

El film Jorge de Cristina y Maria José Martín, sobre la història del músic Coque Malla,  es projectarà en una sessió adaptada per a públic amb discapacitat visual.

Com és el cinema on aniré?

I Congrés Internacional d’Espectadors de Teatre, Teatre Romea, Barcelona i en versió virtual, 24-26 d’octubre de 2022

Àfora FOCUS. Barcelona, 24 – 26 d’octubre de 2022

Atenció!

El primer congrés de, per i per als espectadors de teatre, que son art i part
I finalitzat, cal fer el seguiment dels mitjans de comunicació tot esperant les gravacions del congrés!

El I Congrés Internacional d’Espectadors de Teatre té com a objectiu principal convocar els espectadors perquè reprenguin el seu protagonisme, per recuperar l’energia col·lectiva que es produeix quan connecten amb l’actuació d’actrius i actors a l’escenari.

(…) el Congrés aborda en diferents formats (conferències, sessions plenàries, presentació de projectes, tallers) el full de ruta a seguir per promoure, millorar, desenvolupar, fomentar i portar canvi i innovació al sector de les arts escèniques a partir del paper que juguen els espectadors, focalitzant 3 línies de treball prioritàries: diversitat, participació i transversalitat.

Més de 50 espectadors convidats de 25 països, de tots els continents, es trobaran per intercanviar experiències internacionals que situen els espectadors teatrals a l’eix vertebrador de l’activitat teatral.

+ informació

Descarregueu-vos el programa i conegueu els ponents i el procediment per a la inscripció.

Seguim-lo!

#CongresEspectadorsBcn

@aforafocus

ENTREACTE. Revista d’arts escèniques i audiovisuals ens explica com “s’ha cuit la iniciativa”.

El públic ens està esperant? Estratègies, riscos i oportunitats de la distribució de cinema català, Sitges, dilluns 10 d’octubre de 2022

Llegiu +

Arriba l’estrena els propers 5 i 7 d’octubre de 2022 de La gata perduda, òpera comunitària, participativa i cocreada amb les persones del barri del Raval dins el programa Liceu Apropa

Descobriu la primera òpera comunitària que ha liderat el Liceu amb un seguit d’entitats, persones, tecnologia que l’apropa a tothom…

Conegueu la gestió d’aquest projecte!

TIME TO ACT. És hora d’actuar: la inclusió en les programacions culturals. A la Sala d’actes Santa Mònica, 21.09.2022

SDE, Servei de Desenvolupament Empresarial i Àrea de Mercats, ICEC

Enguany dins la programació del MAC-Mercè Arts de Carrer, hi actuaran diverses companyies integrades per persones amb discapacitat i hem pensat que era una bona ocasió per parlar d’inclusió i fer èmfasi en la necessitat de millorar les pràctiques inclusives en les programacions culturals. És per això que diferents organitzacions de Catalunya i del Regne Unit ens hem unit per dur a terme una jornada de treball i reflexió entorn la inclusió.

Des de l’ICEC, el Servei de Desenvolupament Empresarial, SDE, i l’Àrea de Mercats, conjuntament amb l’Ajuntament de Barcelona, el British Council, i XTRAX/ Without Walls, organitzem aquesta jornada amb la voluntat de fomentar les aliances de forma recíproca entre Catalunya i el Regne Unit, i a l’inrevés, comptant amb la complicitat d’artistes, festivals i institucions clau del sector d’ambdós territoris dins el projecte Catalunya-UK Exchange: Connecting streets arts from Catalonia and the UK.

L’objectiu és que les persones amb diversitat funcional tinguin més presència en les programacions culturals, tant a nivell creatiu com entre les audiències.

Es presentarà Time to Act, un informe de recerca dut a terme per la plataforma On the Move, per encàrrec del British Council, en el context del projecte europeu “Europe Beyond Access; la xarxa de festivals britànics d’arts de carrer Without Walls compartirà la seva guia sobre accessibilitat i com treballen amb artistes i festivals; i escoltarem el punt de vista de festivals i companyies, així com d’altres professionals, que parlaran de les seves experiències.

Trobeu el programa i conegueu els participants. Per inscriure-us només cal que us doneu d’alta de l’SDE, si s’escau! És fàcil!

Compartim l’article de Laia Solé, És l’hora d’actuar, NÚVOL. El digital de cultura, 29.09.22

L’Arts Santa Mònica va acollir una jornada sobre art i inclusió aprofitant els espectacles integrats que s’han vist al Mercè Arts de Carrer… Llegiu +

FFLASH HUB. Film Festivals Sharing, Disseny Hub Barcelona, 21 a 23.09.2022

FFLASH_HUB, Disseny Hub Barcelona, 21 a 23.09.2022

Atenció!

Trobada per a professionals de festivals de cinema de tot el món per a millorar tots els àmbits!

Trobada per a professionals de festivals de cinema de tot el món. Amb visió sostenible i integradora, tindrà lloc una proposta de formació i networking única que facilitarà l’intercanvi d’experiències i fomentarà les bones pràctiques. Entre d’altres, es parlarà d’aspectes transversals com puguin ser la gestió, el finançament, la sostenibilitat, la inclusivitat, la diversitat de la programació, la comunicació o el desenvolupament d’audiències.

Conegueu la programació i els ponents!

Acrediteu-vos!

Podeu descarregar-vos el programa!

Deixa un comentari