Arxiu de l’Agenda. Segon semestre 2023

La IX Jornada de Màrqueting Cultural, organitzada per l’SDE i l’Àrea de Públics de l’ICEC, se celebrarà el 15 de novembre de 9:30 a 14h a l’Auditori de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna.

Després d’un any de grans canvis en el consum cultural, la IX Jornada de Màrqueting Cultural abordarà com s’han alterat els hàbits i les dinàmiques dels públics. Experts destacats exploraran les estratègies per afrontar aquests canvis i anticipar la demanda. Quatre ponències i una taula rodona s’adrecen a aquells persones professionals de la cultura i el màrqueting que vulguin adaptar-se a les noves realitats del sector.

Consulteu més informació aquí!


Del 20 al 22 d’octubre es realitzarà un laboratori d’art gratuït “Celebrar la Vulnerabilitat” al Graner Centre de Creació de Dansa i Arts Vives, Barcelona.

Aquesta experiència artística està dirigida per Adriana Reyes i José Ramón Hernández i busca celebrar positivament la vulnerabilitat humana. Els participants podran explorar aquest tema mitjançant activitats artístiques durant tres dies i la culminació serà una mostra oberta al públic.

Les inscripcions són gratuïtes a través de l’enviament d’un correu electrònic a proyectovulnus@gmail.com


Del 24 al 27 d’octubre se celebra la 15a edició de les jornades d’Inclusión social en las Artes Escénicas y la Música de Cádiz.

El lema d’aquest any és “Espacios para la identidad“, centrant-se en com la cultura pot mostrar i entendre les identitats diverses a través d’espectacles i diàleg. També es realitzarà un trobada europea de directors generals d’arts escèniques i música. L’objectiu és fomentar la tolerància, la convivència i l’accés igualitari a la cultura.

Podeu inscriure-us aquí.

Vegeu altres edicions: 12a edició 2020, 13a edició 2021, 14a edició 2022. Recordeu les edicions anteriors en aquest blog.


Del 9 de setembre al 28 d’octubre del 2023 se celebra el Dance Festival Croydon, dins del marc del This is Croydon.

El Festival connecta la dansa amb noves audiències, destaca artistes locals i promou la diversitat a través de diversos programes i actuacions.

Llegiu +


Dimarts 10 d’octubre, és el Dia Mundial de la Salut Mental, prenem un moment per reflexionar sobre el nostre propi benestar mental i el dels altres. Eduquem-nos, parlem obertament i treballem junts per construir comunitats més compassives i que donin suport.

Recordem que la salut mental és cosa de tots. Junts podem fer la diferència i fer del benestar mental una prioritat per a tothom. Conegueu +


El 18 d’octubre de 2023 se celebra la Jornada sobre Discapacitat Orgànica a Madrid, organitzada per COCEMFE i el Real Patronat sobre Discapacitat. L’objectiu és destacar les necessitats i les barreres que les persones amb discapacitat física i orgànica enfronten, així com promoure un enfocament més integral de la discapacitat.

Aquest esdeveniment està dirigit a persones amb discapacitat, organitzacions del tercer sector, administracions, institucions de salut, educació i serveis socials, així com empreses. S’ofereixen opcions de participació presencial i en línia.

Consulteu el programa complet aquí i registreu-vos abans del 15 d’octubre a través d’aquest enllaç per sumar-vos-hi.

La mateixa entitat va organitzar una jornada sobre l’Agenda social europea i les persones amb discapacitat el 3 d’octubre d’enguany.


Dins del marc del Dia Mundial de la Salut Mental, la Fundació SETBA organitza una sèrie d’actes per a fer-ne visibilitat. Aquesta entitat “creu en l’art com a poder transformador de la societat“.

Inauguració deCaminantsa Girona s’ha fet avui dimarts 10 d’octubre de 2023, a les 11 h. La instal·lació creada per persones amb problemes de salut mental com a part del projecte ‘Natura és Cultura‘ de l’artista Quim Moya.

Inauguració de “Correspondència artística” a Manresa es farà diumenge 17 d’octubre de 2023, a les 12 h. L’exposició presenta treballs realitzats per usuaris de la Fundació Ampans i alumnes de l’Institut Sis Manresa, amb l’objectiu de desterrar estigmes associats a trastorns mentals.

Les dues activitats promouen la importància de la cura de la salut mental a través de l’art i són part del programa ‘La salut mental és cosa de tothom’. Les visites a l’exposició es realitzaran del 17 d’octubre al 17 de novembre, de dilluns a divendres, de 9 a 17 h, a la Fundació Ampans de Manresa, amb cita prèvia.


Remediar II: jornada entorn a la mediació com a pràctica cultural crítica

El proper 7 de novembre de 2023, el Museu Nacional d’Art Reina Sofia acollirà l’esdeveniment Remediar II, una jornada dedicada a la mediació cultural com a pràctica crítica. Aquesta iniciativa es farà dins del marc de la plataforma MAR, impulsada per la Fundació Daniel i Nina Carasso, hablarenarte i el propi Museu Reina Sofia. La jornada servirà per a avaluar les accions fetes fins al moment i determinar nous horitzons de la plataforma.

Podeu inscriure-us a la jornada clicant aquí!


Trobada amb la cineasta i activista algeriana Habiba Djahnine a la Biblioteca de la Filmoteca de Catalunya

El proper dijous 9 de novembre a les 19h a la Biblioteca de la Filmoteca la cineasta i activista Algeriana Habiba Djahnine parlarà sobre el seu projecte “Cinéma et Mémoire” a Algèria, destacant la crítica social i la difusió cinematogràfica com a eina de resistència política.

Font: Filmoteca de Catalunya

L’entrada és gratuïta amb inscripció prèvia a filmoteca.serveiseducatius@gencat.cat.

No us perdeu aquesta oportunitat de conèixer aquesta cineasta inspiradora!


Creant un Futur Més Inclusiu a les Arts amb l’Accessibilitat Digital

El dia 24 d’octubre del 2023, a les 11h del matí, s’impartirà un seminari web sobre cultura digital inclusiva, organitzada per The space, sota el nom de “A strategic approach to digital accessibility: creating value and benefit from a more inclusive culture“.

En aquesta formació es plantejaran preguntes com: Per què hem de prendre mesures en matèria d’accessibilitat digital ara mateix? Com podem liderar el camí cap a un treball digital que inclogui tothom? Quines preguntes ens hem de fer a nosaltres mateixos? Com podem impulsar els canvis culturals crítics?

Cliqueu aquí per a saber-ne més informació!


S’apropa el FAACCC, el Festival de les Arts Comunitàries de Catalunya, del 4 al 7 d’octubre de 2023

Del 4 a 7 d’octubre de 2023 se celebra el FAACCC 2023, que englobarà el 1r Congrés de les Arts Comunitàries, com també, espectacles, xerrades, tallers, jocs, exposicions i debats entorn les arts comunitàries durant quatre dies.

L’edició d’enguany tractarà els temes de la irreverència, la lletjor i el sentit de l’humor.

Llegiu +


Inscripcions obertes pel Taller de cinema “Vivim el barri 2023” de la Filmoteca de Catalunya, del 19 al 26 de juliol

Aquesta és la tercera edició en la que la Filmoteca de Catalunya organitza el Taller d’experimentació cinematogràfica Vivim el barri, adreçat a joves de 16 a 25 anys. El taller es desenvolupa durant una setmana del 19 al 26 de juliol de 2023.

Inscripcions obertes.

#ElCamerino en la seva recta final. Últim mes d’entrevistes d’aquesta temporada!

Gaudeix dels últims capítols del Camerino d’Escena 25, que entra en la seva recta final. La temporada ja quasi s’ha acabat. Per si encara no has vist tots els programes que tenim penjats, afanya’t i mira aquí totes les entrevistes!

Destaquem el Camerino més animat amb MATEO VERGARA!

Ens visita l’animador de programes televisius com Operación Triunfo, Tu Cara Me Suena o Ahora Caigo, entre molts altres. Una persona que és capaç de fer riure amb tan sols obrir la boca, però qui anima a l’animador?

Destaquem l’Escola de Desenvolupament de Públics, un “cicle de conferències i tallers d’aprofundiment de coneixements teòrics i pràctics sobre metodologies i estratègies per a l’enfortiment de la participació cultural i la gestió de comunitats de públics implicats“, que organitza el Ministerio de las Culturas, las Artes y el Patrimonio del Govern de Xile.

Descobriu el seu Programa del 6 de juny al 27 de juliol. Les conferències també tenen el seu format digital i trobareu l’accés a la inscripció en els dos formats.

Els conferenciants son: Pepe Zapata (España), Sonia Jaroslavsky (Argentina), Fabiola Leiva-Cañete (Chile), María José Cifuentes (Chile), Yolanda Domínguez (España), Zavel Castro (México), Javier Ibacache (Chile), Gopal y Visnu Ibarra Roa (Chile).

Escola de Desenvolupament de Públics del 6 de juny al 27 de juliol.

Deixa un comentari