INARTdis: Un projecte d’Inclusió Social a través de l’Art i la Cultura per a Persones amb Discapacitat, MNAC, 27 d’octubre de 2023

INARTdis és un projecte impulsat pel programa Erasmus+ de la Unió Europea que té com a objectiu apropar l’art i la cultura als estudiants amb discapacitat per fomentar la seva inclusió social a través de l’expressió artística i la creació cultural.

El projecte INARTdis té les seves arrels en els projectes de creació artística desenvolupats pel Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC). Aquests projectes han tractat temes diversos, com ara mapes audiovisuals de la ciutat, retrats, naturaleses mortes i la vida a la ciutat.

Els objectius del projecte passen per diferents fases: detectar necessitats dels agents implicats, avaluar l’estat dels equipaments actuals, desenvolupar un projecte d’educació artístic als museus i difondre el projecte. INARTdis, però, es troba amb diversos desafiaments vinculats a la promoció de la participació en aquest tipus de projectes, la creació d’espais creatius i inclusius o generar consciència a l’entorn d’aquest tema. Cinc grups participaran en la implementació del projecte de manera directa i indirecta.

El 27 d’octubre del 2023 se celebra la jornada de cloenda del projecte al MNAC. A l’acte, que es fa a la sala Oval del museu, s’estrenarà el documental “Espais creatius inclusius“, realitzat per Celia Barriga. Consulteu aquí el programa complet de la jornada.

A mesura que es continuen explorant noves maneres de promoure la inclusió social, INARTdis és un exemple que recorda que l’art té el poder de connectar comunitats i d’aconseguir un món més inclusiu.

Per a saber més informació sobre el projecte, cliqueu aquí!

Deixa un comentari