Accessibilitat, sostenibilitat i coproduccions a la jornada sectorial de les arts de carrer, 30 de novembre del 2023

La cultura, les arts de carrer, l’accessibilitat i la sostenibilitat es fusionen a la Jornada sectorial de les arts de carrer presentada per la Xarxa AccessCat el proper 30 de novembre del 2023, al Teatre Àtrium Viladecans. Aquesta xarxa innovadora ofereix un decàleg de propostes per fer festivals i actuacions més accessibles per a totes les persones. Amb una perspectiva inclusiva, aquest decàleg ha estat cocreat amb entitats del tercer sector que representen diverses realitats, com ara persones amb sordesa, hipoacúsia, ceguesa o baixa visió.

Amb xerrades, taules rodones i col·loquis, la jornada abordarà temes crucials com l’accessibilitat, la sostenibilitat i les coproduccions en el sector en aquest àmbit artístic.

L’esdeveniment destaca la importància de la col·laboració i la diversitat en el món de les arts, amb la participació especial de Blanca Arias-Badia, coordinadora de difusió de la recerca de l’Associació Catalana per la Promoció de l’Accessibilitat (ACPA).

Les arts de carrer abracen diverses formes artístiques i serveixen com a pont cultural, connectant directament amb els espectadors de manera inclusiva. Transformen els espais públics, actuen com a guies físiques i fomenten la participació comunitària. A més, moltes vegades representen la primera experiència escènica per a públics diversos, contribuint a la seva interacció amb l’expressió artística. És per això que aquesta és una oportunitat per connectar amb professionals del sector i explorar les diverses facetes que les arts de carrer aporten a l’actualitat.

A la jornada es donaran a conèixer els resultats del Suport a la Creació 2022, amb la Companyia Pagans presentant els resultats del seu espectacle “El valor de res“. Es farà un debat sobre la coproducció, moderat per Natàlia Lloreta, directora executiva de FiraTàrrega, que explorarà la naturalesa d’aquest concepte en el món de les arts.

La jornada culminarà amb una sessió sobre els dilemes de la sostenibilitat, amb Herman Bashiron Mendolicchio, expert en Cooperació Cultural Internacional, on es debatrà sobre els reptes i les accions necessàries per fer que les arts de carrer siguin més sostenibles en aquests temps incerts.

L’entrada és gratuïta, però l’aforament és limitat. No dubteu a sol·licitar la vostra inscripció gratuïta aquí al més aviat possible!

El programa complet es podrà consultar aviat aquí, estigueu atents!

Deixa un comentari