Qui som

Qui?

L’Àrea de Públics de l’Institut Català de les Empreses Culturals inicia el seu camí l’abril del 2013 amb el propòsit de contribuir a incentivar l’accés i el consum de les arts escèniques, les arts visuals, la música, les lletres i l’audiovisual, i també els videojocs, tot fidelitzant els públics i guanyant-ne de nous. I poder així, conèixer millor la seva dieta cultural per a dissenyar estratègies integrals de promoció de públics que miren tant l’oferta com la demanda.

La cultura és un dret les persones i una baula de desenvolupament individual i col·lectiu, creatiu i de benestar. La cultura és un agent de transformació social. I des de la creació de l’Àrea de Públics, el Departament de Cultura posa, per primera vegada, atenció en el públic com a part integrant del cicle cultural, des l’inici de la creació i fins al destinatari final, ja sigui, per exemple, creador, escriptor, productor, visitant, lector o assistent a concerts o espectacles.

El gir de donar protagonisme al públic és intencionat. Es constata que el desenvolupament de públics té beneficis personals, culturals, econòmics i també socials, i transmet també valors i fomenta empatia i diàleg cultural.

Què?

Aquest blog vol ser una eina de comunicació entre els agents culturals i el públic que permeti interaccionar i convidar a la creació i fidelització de les audiències. Es vol incentivar la seva participació des de l’inici de tots els àmbits de les arts.

L’objectiu és conèixer millor els públics per a facilitar la planificació, gestió i foment d’accions dels diferents agents i equipaments culturals, així com de polítiques culturals, amb el propòsit de construir un punt de trobada i diàleg entre comunitats culturals.

La gestió de públics avui, innova amb l’ús d’eines digitals i el blog vol esdevenir un nou canal social on line de coneixement i participació per apropar més el públic a la cultura i on s’oferirà un espai de govern obert on sigui més accessible i fàcil la informació entre les audiències, els agents i les administracions.

Com conèixer els públics de la cultura? Com aprofundir en allò que els interessa i enriqueix? Com mirar d’aconseguir la seva fidelització o convidar nous públics ? Com mirar d’integrar una mica més la cultura en la vida quotidiana de les persones? Llegiu la secció Estudis i dades.

El blog també té una mirada internacional que permetrà veure les accions i polítiques que es fan fora del nostre país, per exemple, a Berlín, Brussel·les, Londres o París. Conegueu-les!

A qui?

Aquest blog s’adreça a tots els interessats en l’art d’avui, i a tota persona inquieta o curiosa per a descobrir els agents de la gestió de públics, els bloguers, del màrqueting cultural, de la comunicació, els agents culturals, els gestors dels equipaments culturals,  els organitzadors de festivals, fires o mercats, privats i públics, entre altres.

Convidem a la participació! I per què?

Doncs, perquè “l’art contemporani és una manifestació cultural per la que hem de destinar tots els esforços per democratitzar i garantir el seu accés a tot tipus de públics, nens, famílies o docents, pels què s’ha d’apostar per una formació permanent en l’àmbit de les arts i la creativitat”. Coneguem un exemple, el projecte que aporta aquesta actitud! O molts altres exemples en el Catàleg de bones pràctiques de gestió de públics, o també, fent cerques d’aquelles veus que siguin fruit de la vostra curiositat o interès.

Leave a Reply