Els més petits visiten la Panera

centre d'art la paneraImage (1) power-point-públics-arts-visuals-300x225.jpg for post 1099

Els més petits visiten la Panera

AGENTS, AUTORS I ALTRES IMPLICATS

És un treball col·laboratiu entre les escoles bressol, entitats de la ciutat de Lleida i del territori i el centre d’art. Amb la col·laboració de l’Institut Municipal de l’Ajuntament de Lleida.

ARTS VISUALS

Es dissenya un dossier educatiu i una Panera viatgera que passa per totes les escoles amb l’objectiu que professionals i alumnes coneguin la proposta expositiva que després podran veure al Centre d’Art la Panera. Així es creen estratègies per a què cada escola seleccioni i abordi els conceptes expositius que després integrarà en el seu projecte de centre.

POSICIONAMENT

El Centre d’art la Panera, com a institució pública i recurs comunitari, ha prioritzat l’educació en tot tipus de públics, amb un especial interès en incidir en l’educació formal des de l’art contemporani, PER A TOTES LES EDATS ja que pensen que aquest estimula:

  • la creativitat, que ofereix diferents solucions als porblemes
  • la transversalitat. Arts escèniques, disseny, arquitectura, pintura…
  • el treball en col·laboració, educació i cultura
  • i el pensament crític: per què ho fan?

RESULTATS / INDICADORS

Un dels principals indicadors per avaluar el projecte és l’organització de visites familiars als caps de setmana pels pares dels infants que no han pogut acompanyar a l’escola en les seves visites entre setmana, perquè no tenen disponibilitat o perquè l’escola en qüestió prefereix realitzar la visita a la Panera sense acompanyants. Descobrir que es pot gaudir d’un museu amb infants tant petits, que és factible, que els nens i nenes s’ho passen bé i aprenen uns hàbits que podran desenvolupar al llarg de la vida, és quelcom important. Pels nens, però sobretot per les famílies.

NOMBRE DELS BENEFICIARIS

Data inici: 2004

Periodicitat: anual

Duració: febrer, març i abril

Total beneficiaris directes: 4.500 nens i nenes

Total beneficiaris indirectes: 9000 persones (familiars nens i nenes i docents)

PRINCIPALS CONCLUSIONS

L’art contemporani és una manifestació cultural per la què hem de destinar tots els esforços per democratitzar i garantir el seu accés a tot tipus de públics, nens, famílies o docents, pels què s’ha d’apostar per una formació permanent en l’àmbit de les arts i la creativitat.

Descobriu el projecte en detall Els més petits!

Gaudiu del diàleg amb Glòria Picazo visionant la primera gravació i el debat, al segon enregistrament.

 

3 respostes a “Els més petits visiten la Panera

Deixa un comentari