Voluntary Arts

REGNE UNIT:

L’Associació Voluntary Arts treballa per a la promoció i l’augment de la participació activa d’adults en activitats culturals creatives, al Regne Unit i Irlanda.

Segons dades de Voluntary Arts, més de la meitat de la població adulta al Regne Unit participen, en un grau o altre, en activitats amateurs i de voluntariat en el sector de les arts.

Els motius pels quals la gent participa en aquestes activitats són: aprendre, establir relacions amb altra gent, o passar l’estona.

Les activitats són diverses i poden anar des de la música, la dansa, les manualitats, el teatre, la literatura, o les arts visuals i els festivals.

L’Associació està en contacte amb els responsables de les polítiques culturals, fonts de finançament, i polítics, per tal de millorar l’entorn de les persones que participen de la cultura de forma activa. Per tota Irlanda i el Regne Unit hi ha repartits 300 centres que fan d’ ombrel·la i imparteixen formació per a voluntaris.

Voluntary Arts reconeix el paper clau de les arts en el benestar, la salut, i el desenvolupament social i econòmic de la població.

Reben finançament de l’Arts Council England, Wales, Scotland i Ireland; i fons de la Loteria Nacional.

En el seu Programa de festivals, tenen un Servei d’Educació adreçat a les escoles i a grups comunitaris tot animant a persones d’ edats, habilitats i centres d’interès diferents, a crear compromís amb les arts i la cultura.

Radio BBC3 Live at Southbank Centre

Durant el Festival Pull Out All the Stops  que se celebra al Southbank, Londres, l’emissora de ràdio pública BBC3, dedicada a la música clàssica, ha instal·lat el seu estudi en aquest centre. Des del carrer, al voltant de tot l’edifici, se segueix la programació de ràdio, via uns altaveus.

Així mateix,  els locutors dels programes treballen en directe davant de la gent, i també es fan sessions de música en directe. A més a més, l’equip del Southbank Centre dedicat a les activitats de formació i participació, han posat en marxa una sèrie de tallers per ensenyar als joves l’ofici de la ràdio.

Recordem que el Pull Out All the Stops és un festival per celebrar que l’ orgue del Royal Festival Hall ha estat restaurat (un procés que ha durat 6 anys). Per tal de celebrar-ne el retorn, s’ha organitzat diverses activitats, conferències, exposicions, concerts… sovint amb la participació del públic.

L’Oficina de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) de Londres ens informa de les accions que duen a terme per apropar la cultura als ciutadans.

Deixa un comentari