El teatre de caire social es fa un lloc a la nova programació del TNC

El Teatre Nacional de Catalunya ja ha presentat la programació per la nova temporada (2017-2018), i en destaquem que el teatre de caire social ha aconseguit fer-s’hi un petit lloc.

La nova temporada comptarà amb grans espectacles i actors de renom com Pere Arquillué i Marta Ossó (protagonitzant Blasted), Laura Conejero i Pep Cruz (representant Desig sota els oms), o Míriam Iscla i Laia Manzanares (actrius de Temps salvatge).

Però nosaltres volem fixar-nos en dos espectacles que representen una de les novetats de la nova programació: Mur i Fuck in progress, tots dos espectacles de cultura inclusiva.

200x236_MUR
Fragment de l’espectacle ‘Mur’. Font: TNC

Mur és un número de circ inclusiu on els artistes treballen conjuntament per superar els obstacles i trencar les barreres. És un exemple clar que demostra que l’art es pot convertir en una eina d’integració social. Aquest espectacle de (Cia)i dirigit per Nacho Flores, s’estrenarà al TNC el 15 de desembre.

Fuck in progress és una representació de dansa integrada dirigida per Jordi Cortés, en la qual els personatges comparteixen experiències mitjançant la paraula i el llenguatge del cos. Es veurà, també, que cada intèrpret té una relació particular amb el seu cos i l’entorn que l’envolta. L’estrena de l’espectacle serà el 10 de febrer del 2018.

200x236_FUCK_IN_PROGRESS
Ballarins de l’espectacle ‘Fuck in progress’. Font: TNC

Paral·lelament, el Teatre Nacional de Catalunya també treballa amb diverses entitats per mirar de facilitar l’accés a la cultura a tots aquells col·lectius que, per raons socials i/o econòmiques, tenen més dificultat per accedir-hi, i treballen per convertir el teatre en una experiència d’inclusió social i integradora.

Si ho voleu, podeu descobrir tota la programació per la nova temporada del TNC.

I us convidem a ampliar els coneixements i conèixer altres projectes de cultura inclusiva.

  

 

Una resposta a “El teatre de caire social es fa un lloc a la nova programació del TNC

Deixa un comentari