Creadors en dos temps, CoNCA, Fundació Palau i Espai Volart de la Fundació Vila Casas

Creadors en dos temps és un diàleg entre artistes de dues generacions diferents. És el cicle Creadors en dos temps, que reflexionen sobre el present i el futur a través de les converses entre artistes i creadors de generacions diferents (no només per edat, si no també pel context cultural que els ha tocat viure) del teatre, la literatura, la música, el cinema, l’art i la fotografia.

Conegueu l’abast del cicle llegint Lúa Coderch i Ignasi Aballí, les cuites de l’artista a Núvol, el digital de cultura.

La Fundació Palau i el CoNCA són els organitzadors, i l’Espai Volart, un dels espais de la Fundació Vila Casas – Art contemporani català-, ha acollit el tercer debat. Pilar Parcerisas, vocal del CoNCA, condueix la conversa amb  Ignasi Aballí, un artista consolidat, i Lúa Coderch, una artista emergent.

Com enceten el contacte amb l’art? Quina primera oportunitat han tingut? Com veuen avui el pas del temps de l’art? Continua sent bona opció marxar fora? Com es crea l’estat d’opinió o com es fa un artista? Quin paper juga la difusió? Què demanaríeu a les polítiques culturals? Com veieu els vostres futurs?

Aquestes preguntes varen generar un debat intens i com a cloenda, Pilar Parcerisas planteja una qüestió vigent: “Què fem amb els artistes quan deixen de ser emergents?“, tema debatut sovint entre els agents de les arts visuals.

Podeu escoltar la gravació, una manera de pensar accions de públics entre generacions, una segmentació que ja es fa en els sectors culturals, com el Big Draw del Museu Picasso de Barcelona o El festival més petit de tots i Sóc petit.cat al cinema Maldà.

Com també fa possible Roca Umbert Fàbrica de les Arts el diàleg entre artistes emergents i artistes referents. Conegueu-ho!

Deixa un comentari