Els guanyadors dels premis Gaudi

Diumenge 1 de febrer es va celebrar la setena gala d’entrega dels premis del cinema català, els premis Gaudí, en la que l’Acadèmia del Cinema Català, que rep suport del Departament de Cultura, va guardonar a les millors produccions catalanes.

Els guanyadors d’aquests premis, no només van ser les pel·lícules, Rastres de sàndal (Gaudí a la Millor Pel·lícula),  10.000 km (Gaudís a Millor Pel·lícula en llengua no catalana, Millor Actor i Actriu protagonistes i Millor Guió) o El Niño (Gaudís a Millor direcció de producció, Millor Actor i Actriu Secundaris) o Televisió de Catalunya, que va tenir una no menyspreable audiència.

El guanyador va ser el cinema en general, la televisió, en posar l’accent sobre el cinema, amb l’emissió d’una gala, cada any més aconseguida, li obre una plataforma de difusió molt important.

També en va ser guanyador el cinema català, ja que es dóna a conèixer quin és el cinema que es fa aquí i quins són els professionals d’aquí, també existosos a la resta de l’estat i, fins i tot, a nivell internacional. Amb la difusió d’aquests premis, segurament, es van trencar molts prejudicis, donant a conèixer que el cinema fet aquí va des de produccions amb pressupostos més elevats i major difusió com El Niño, passant per pel·lícules que formen part ja d’una saga amb molt seguiment per part del públic, com REC [4] fins a Rastres de sándal, Born o Stella Cadente, produccions amb pressupostos modestos.

En definitiva, la gala és una baula més de la cadena de treball per aconseguir  guanyar més espectadors pels nostres cinemes.

Deixa un comentari