Les conferències es ballen?

Conferencia_ballada

L’explicació de la història recent de la dansa i les tendències actuals esdevenen un relat, una conferència que Toni Jodar /BdDansa balla, i així l’explica. ‘Una Conferència Ballada‘ és la nova proposta del ballarí que coprodueix i acull el Mercat de les Flors, del 27 al 29 de maig a la Sala Pina Bausch.

Amb aquesta proposta Toni Jodar fa un recorregut pels referents de la dansa i dels moviments tenint en compte els fets històrics rellevants que han modificat el curs de la història, i com a conseqüència, la forma d’expressió en la dansa. El resultat és una conferència i acció ballada en el que es fusionen els llenguatges verbal i corporal. La paraula es combina amb el moviment i dóna a conèixer la dansa a l’espectador de manera absolutament creativa.

Tant BdDansa com el Mercat de les Flors són agents diferents per definició, però amb objectius comuns, ja que treballen els públics escènics a través de la dansa, des d’una vessant professional. Mentre que el primer ho fa a través del seu projecte Explica Dansa, que desenvolupa diversos programes amb capacitat d’itinerància per adreçar-se a diferents col·lectius, el segon ho fa amb el seu Programa per als Espectadors, que porta a terme iniciatives que apropen els públics als espectacles programats durant la temporada.

La col·laboració dels dos agents dóna com a resultat Una Conferència Ballada, una peça innovadora, oberta al diàleg de llenguatges, que tanca aquesta temporada d’iniciatives per als públics al Mercat de les Flors, i on es pot contestar afirmativament a la pregunta inicial. Definitivament, sí. Les conferències es ballen.

 

Deixa un comentari