Oportunitat Dansa / Chance Tanz

ALEMANYA:

L’Associació Alemanya de Dansa a les Escoles lidera el projecte “Chance Tanz“ (Oportunitat Dansa), que inclou prop de 120 projectes anuals per a uns 2000 nens i joves, que exploren el seu món i la seva realitat a través de la dansa en un procés creatiu.

El focus del concepte es concentra en dos formats: Tanz_Start (iniciació a la dansa), amb 30 hores, i Tanz_Intensiv (dansa intensiva) amb 80 hores.

Les mesures tenen com a objectiu reforçar les competències físiques i social-afectives dels adolescents, donar a conèixer diferents estètiques de la dansa, introduïr i aprofondir en el procés coreogràfic, experimentar com a part activa la dansa i descobrir les possibilitats de la dansa com a mitjà d’expressió i de comunicació.

El projecte es realitza en col·laboració amb partners especialitzats en la pedagogia artística de la dansa i amb escoles, centres juvenils o entitats culturals. El concepte s’adaptarà a les característiques de cada grup, tant pel que fa a espais com a les necessitats personals dels nens. Professionals de la dansa serveixen de guia, padrins i mentors als joves i els acompanyen durant el procés educatiu.

L’Oficina de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) d’Alemanya ens informa de les accions que duen a terme per apropar la cultura als ciutadans.

Deixa un comentari