Dia Internacional de la Dansa 2015

Comencen les activitats per tal d’apropar la dansa al públic

“Peso 60 quilos. Diuen que la meva ànima pesa 21 grams. Uns 21 grams dels quals se n’ha parlat molt. Però què passa amb els 59 amb 79 grams de magnífica anatomia dissenyada pel moviment i animada pel misteri de la vida? Les respostes a les grans preguntes viuen als nostres cossos, encoratjades pel ritme binari del batec del cor.”

Així comença el discurs que focalitza el missatge del Dia Internacional de la Dansa.

En un emotiu esforç de cooperació entre les diverses entitats professionals i no professionals de la dansa, s’han elaborat diverses activitats gratuïtes i de pagament per tot el territori català i per diverses ciutats arreu del món.

Podeu consultar les activitats que es portaran a terme mitjançant l’aplicació per a dispositius mòbils que va realitzar l’Associació de Professionals de la Dansa o visitant les pàgines web dels diversos centres i grups involucrats.

Participació especial de La Caldera

En aquesta edició, ressaltem les activitats de La Caldera ja que, aprofitant l’esdeveniment, han organitzat una jornada de portes obertes als antics cinemes Renoir, que estan sent reconvertits en una nova sala d’actuacions de dansa gràcies als esforços d’aquesta entitat.

A més a més, La Caldera és l’organitzadora de la  Barcelona Internacional Dance Exchange (BIDE). Del 29 d’abril al 3 de maig, aquestes jornades pretenen crear un espai de participació transversal entre professionals de la dansa on es puguin investigar nous conceptes de dansa a partir de la col·laboració. A més a més, es remarcarà la importància del debat entre els professionals i el públic per tal de contrastar el treball i els resultats obtinguts en aquestes jornades.

Podeu consultar més informació del BIDE a la seva pàgina web

Gala de Dansa Solidària

A les 20:30 al Mercat de les Flors es durà a terme una jornada benèfica per elaborar un projecte solidari per ajudar els sectors més desafavorits de la societat. L’entrada a la gala costarà 12€ i tots els beneficis aconseguits per la venta es destinaran a aquest projecte. Els encarregats de portar a terme aquest espectacle són els estudiants de l’Institut del Teatre: Escola d’Ensenyament Secundari i Artístic/Conservatori Professional de Dansa (EESA/CPD), del Conservatori Superior de Dansa (CSD) i de IT Dansa Jove Companyia. Els tècnics són alumnes de l’Escola Superior de Tècniques de les Arts de l’Espectacle (ESTAE).

Més informació de la gala aquí!

Deixa un comentari